Aedoad Armeenia moodi

Lihtne ja maitsev aedviljalisand (fassoulia/lupia), mille valmistamiseks võib kasutada nii värskeid kui ka külmutatud aedube. Mõnikord lisatakse roale ka küpsetatud lambaliha.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g rohelisi aedube (nt Härmavili)

1 väike hakitud sibul

1 hakitud roheline paprika

4 sl värsket hakitud peterselli

2 sl õli

400 g purk konservitud purustatud tomatit

2 dl vett

0.5 tl kuivatatud münti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad värskeid ube, siis keeda oad poolpehmeks. Nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ning nõruta veel kord. Külmutatud ube pole eraldi keeta vaja. 

Haki sibul, puhasta paprika seemnetest ning haki seejärel. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul, paprika ja petersell. Maitsesta kergelt soolaga ning hauta, kuni sibul hakkab pehmenema. 

Lisa potti purustatud tomatid, umbes 2 dl vett (nt tomatipurgi loputusvesi) ning oad. Kuumuta keemiseni, hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kaste on paksenenud ja oad küpsed. 

Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri kuumalt, leigelt või jahtunult. 

Loe veel:

Retsept on retseptivihikust St. Gregory's Cookbook,. 

LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 31.07.2011 23:53

Maitses väga ja läheb praegusel aedoahooajal kordamisele.

Pille
postitatud 07.05.2017 15:42

ErleS tegi sellise pildi: