400 g rohelisi aedube (nt Härmavili)
1 väike hakitud sibul
1 hakitud roheline paprika
4 sl värsket hakitud peterselli
2 sl õli
400 g purk konservitud purustatud tomatit
2 dl vett
0.5 tl kuivatatud münti
soola ja musta pipart
Kui kasutad värskeid ube, siis keeda oad poolpehmeks. Nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ning nõruta veel kord. Külmutatud ube pole eraldi keeta vaja.
Haki sibul, puhasta paprika seemnetest ning haki seejärel.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, paprika ja petersell. Maitsesta kergelt soolaga ning hauta, kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa potti purustatud tomatid, umbes 2 dl vett (nt tomatipurgi loputusvesi) ning oad. Kuumuta keemiseni, hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kaste on paksenenud ja oad küpsed.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri kuumalt, leigelt või jahtunult.
Retsept on retseptivihikust St. Gregory's Cookbook,.
Maitses väga ja läheb praegusel aedoahooajal kordamisele.
Aedoad Armeenia moodi
Lihtne ja maitsev aedviljalisand (fassoulia/lupia), mille valmistamiseks võib kasutada nii värskeid kui ka külmutatud aedube. Mõnikord lisatakse roale ka küpsetatud lambaliha.