Chaimen ehk armeenia vürtsikaste

Armeenlased kasutavad chaimenit leiva dippimiseks, lisandina, liha (nt basturma) ja vorstide marineerimiseks jne.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 sl jahvatatud lambaläätse seemneid

3 sl paprikapulbrit

0.5 sl meresoola

0.5 sl purustatud musta pipart

0.5 sl purustatud vürtsköömneid

0.25 sl Cayenne'i pipart

0.25 sl purustatud vürtspipart

3-4 purustatud küüslauguküünt

vett

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel poolpaksuks pastaks, mis meenutab konsistentsilt vahvlitainast.

NB! Vürtsikaste nimi 'chaimen' tähistab retseptis leiduvat eksootilist lambaläätse.

LISA KOMMENTAAR