1 sl oliiviõli
1 punane sibul
200 g kalkuni- või kanamaksa
80 g riisi
1.5 dl aedvilja- puljongit
0.5 dl valget veini
250 g suvikõrvitsat
soola ja musta pipart
5 sl riivitud parmesani
Prae sibul, küüslauk ja maks õlis läbi. Tõsta pannilt kõrvale.
Pruunista samal pannil riis, lisa puljong ja vein ning keeda nõrgal kuumusel 20 minutit.
Lisa suvikõrvits ja maksa-sibulasegu ning hauta veel 5 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga, raputa peale riivitud juust ja serveeri.
Retsept on pärit Kaalujälgijate raamatust 'Lihtsad köögiviljatoidud' (maksarisotto). Üks portsjon annab 7,5 kaalujälgijate punkti. Juuresoleva foto saatis kasutaja Moxuma.
Vedelikku läks risottole rohkem kui retseptis antud. Minu arvates tuli esmakatsetuse kohta välja päris maitsev
Üli meeldiv avastus. Lisasin diagonaalselt peeneks hakitud p.paprikat ja külmutatud herneid (alles lõpus). Tsipa teryaki kastet ja serveerimisel hernevõrse oksake ja magusaid poolitatud kirsstomateid. Üli hea combo. Kõik maitsed täiustasid üksteist. Retseptis jäi mainimata, et praetud maks oleks vaja ka väiksemateks tükkideks hakkida, sulandub hästi massi! Head isu!
Riisihautis linnumaksaga