Riisihautis linnumaksaga

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

200 g kalkuni- või kanamaksa

80 g riisi

1.5 dl aedvilja- puljongit

0.5 dl valget veini

250 g suvikõrvitsat

soola ja musta pipart

5 sl riivitud parmesani

Valmistamine

Prae sibul, küüslauk ja maks õlis läbi. Tõsta pannilt kõrvale.
Pruunista samal pannil riis, lisa puljong ja vein ning keeda nõrgal kuumusel 20 minutit.
Lisa suvikõrvits ja maksa-sibulasegu ning hauta veel 5 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga, raputa peale riivitud juust ja serveeri.

Retsept on pärit Kaalujälgijate raamatust 'Lihtsad köögiviljatoidud' (maksarisotto). Üks portsjon annab 7,5 kaalujälgijate punkti. Juuresoleva foto saatis kasutaja Moxuma.

LISA KOMMENTAAR

Moxuma
postitatud 07.06.2008 01:11

Vedelikku läks risottole rohkem kui retseptis antud. Minu arvates tuli esmakatsetuse kohta välja päris maitsev

rinka
postitatud 05.04.2011 23:10

Üli meeldiv avastus. Lisasin diagonaalselt peeneks hakitud p.paprikat ja külmutatud herneid (alles lõpus). Tsipa teryaki kastet ja serveerimisel hernevõrse oksake ja magusaid poolitatud kirsstomateid. Üli hea combo. Kõik maitsed täiustasid üksteist. Retseptis jäi mainimata, et praetud maks oleks vaja ka väiksemateks tükkideks hakkida, sulandub hästi massi! Head isu!