Düšesskartulid

Kaunid üleküpsetatud kartulipudrurosetid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

100 g pehmet võid

3-4 munakollast

soola

Soovi korral:

määrimiseks sulatatud võid või klopitud muna

Valmistamine

Keeda kartulid pehmeks, kurna ja tambi puruks. Lisa pehme või, muna ja maitseained. Lase jahtuda. 

Pressi tordipritsi vm abil võitatud ahjuplaadile. (Siinkohal võid küpsetamata düšesskartulid kuni järgmise päevani külmkappi panna).

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni kartulipudrurosetid on kuldsed ja pealt krõbedad.

Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Eriti ilusate düšesskartulite jaoks võid need enne küpsetamist sulavõiga ja/või munaga üle pintseldada.
LISA KOMMENTAAR

Mina ise
postitatud 21.04.2024 16:37

Mida tähendab düšess? Ärge kasutage sõnu mille tähendust ei tea.

Pille
postitatud 22.04.2024 20:21

See on eestindus prantsuskeelsest kokandusterminist "pommes de terre duchesse". "à la duchesse" viitab Prantsuse köögis igale roale, mis sisaldab püreestatud/tambitud kartulit ja muna.