Heeringa-kartulisuupiste kuivatatud tomatiga

Sellist suupistet pakkus Teletorni Restorani peakokk Priit Toomits 2014. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

väikeseid piklikke kartuleid

võid

paksemat hapukoort

hakitud punast sibulat

õrnsoolatud heeringafileed

peedijahu

beebimangoldi ehk tillukesi lehtpeedilehti

kuivatatud kirsstomateid

Valmistamine

Keeda kartulid koorega, kurna ja lase jahtuda. Lõika keedetud kartul pooleks, määri kergelt võiga ja pruunista 180-kraadises ahjus 5-6 minutit, nõnda et kartul kergelt pruunistuks.

Jahtunud keedetud-küpsetatud kartulile määri rammusamat hapukoort, sibulatükikesi ja peedileheke. Kasta heeringatüki pealmine pool peeditolmu sisse, siis aseta kartulile.

Suupiste viimaseks kihiks on kuivatatud tomat: kirsstomateid saab kuivatada ka koduses praeahjus, u. 60 kraadi juures, kuid ahjuuks peab olema kergelt avatud.

Kinnita kokteilitikuga ja serveeri.

Retsept on mugandatud Otse Omadelt veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR