Punased marmelaadikommid

Püreestatud jõhvikatest või pohladest tehtud punased marmelaadikommid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

13-15 g agar-agarit (apteegist)

5 dl vett

2-3 dl suhkrut

2 dl püreestatud jõhvikaid või pohli (NB! hõõru läbi sõela)

Valmistamine

Leota agar-agarit ööpäev vees.
Pane vesi ja agar-agar potti, lisa suhkur. Keeda tasasel tulel umbes tund aega. Segu on valmis, kui see kiuliseks ja paksuks on muutunud.
Jahuta. Sega jahtunud marmelaadisegu hulka pohla- või jõhvikapüree.
Kalla segu siledaservalisse vormi või nt tühjadesse kommikarbi süvenditesse. Lase jahedas tarretuda.
Kummuta tarretunud marmelaad alusele ja lase kuivada. Lõika vajadusel tükkideks, soovi korral veereta suhkrus.

Retsept pärit soomlaste Piltti lehelt (Punaiset marmeladit). Pildi tegi ANIITRAM.
LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 13.03.2010 21:56

Tegin marmelaadikomme. Pohladest. Tuli nii millegi magusa isu peale. Enamiku valasin suurde vormi ja lõikasin tükkideks, aga osad (pildil olevad) valasin pähkliraudade pesadesse. Nii mõnusad triibuga kommid said :)

Koopatibi
postitatud 25.04.2010 18:21

Proovisin ka seda retsepti. Tegin pool kogust vaarikapüreega, pool mustikapüreega. 2 dl suhkrut tundus nende marjade puhul juba liig. Väha magusad kommid tulid. Keetsin vett ja agar-agarit tund aega, aga ma ei saanud aru, et segu oleks kiuliseks muutunud. Paksuks küll. Sellepärast keetsin veel natuke. Kokku poolteist tundi, aga kiuliseks ei läinud ikka. Selle ajaga aurustus ka umbes pool veest, nii et kui alguses tundub, et saab suure koguse marmelaadi, siis tegelikult nii palju ikka ei saa :) Mina soovitaksin püree rahulikult ja vähehaaval kuuma agar-agari sisse segada ja siis kohe vormi/vormidesse, sest näiteks pool kogust, mis ma veidikeseks kõrvale tõstsin, et segada see teise püreega, hakkas jahtudes momentaalselt tarduma (eks see oli sellest ka, et ma nii kaua keetsin). Ja mul oli tegelikult ainult 12g agarit, karstin veel, et äkki ei tarretugi ära :) Ühesõnaga, järgmine kord teen nii - ei oota, millal agar kiuliseks muutub. Tund aega keetmist, siis püree (võiks enne veidi soojendada, et päris külm ei oleks) sisse ja vormidesse.

mari-liis
postitatud 27.10.2013 13:36

Kui agartit on 15 g, kui palju siis peaks vett panema agari vees seismise ajaks?

Alice
postitatud 25.08.2016 11:59

Tekkis küsimus marjade koguse kohta: kas mõeldud on kahest detsliliitrist saadud marjade läbi sõela aetud püreed või peab juba püreestatud ja läbi sõela aetud püreed olema 2 dl?

Maalt ja hobusega
postitatud 31.07.2022 17:06

Väga head!