Päikeseloojangumoos

e. rabarbri-porandikeedis kuivatatud aprikoosedega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g kuivatatud aprikoose

5 dl vett

750 g rabarbrit

800 g suhkrut

500 g porgandit

Valmistamine

Leota aprikoose üle öö vees. Püreesta.

Tükelda rabarber. Pane rabarber vaheldumisi suhkruga potti ning lase seista, kuni vedelik eraldub.
Koori porgandid ja riivi peenelt.

Lisa potti porgandid ja aprikoosid ning keeda tasasel tulel umbes 50 minutit. Sega aeg-ajalt.

Jaota purkidesse.

Soome retsept (Auringonlaskumarmeladi), pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

erka
postitatud 31.05.2009 19:39

Olen ikka paadunud romantik ja igasuguste päikeseloojangu-juttudega saab mind õnge otsa küll. :) Moosi kohta niipalju, et ma ei kahetse, et ma seda tegin, kuid rabarber maasikatega meeldib rohkem. Aprikoos ja porgand tõmbasid rabarberi hapusust kõvasti tagasi, kuid midagi jäi nagu puudu...

Hexy
postitatud 24.01.2011 23:22

täitsa hea

gita
postitatud 28.05.2014 20:09

Väga hea tuli :D Suhkrukoguse jätsin samaks, aga rabarberit tuli 100 g rohkem.

Mari
postitatud 30.06.2014 20:45

Maitses hästi.

Riina Lill
postitatud 12.08.2019 13:08

Väga mahe moos sai :)