Rukolapesto

Serveeri rukolapestot aedviljakangidega, keedetud makaronidega või grillitud liha või tofu lisandina.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g rukolat e. põld-võõrkapsast (hästi suur peotäis)

1 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid või kõrvitsaseemneid või mandleid

1 küüslauguküüs soovi korral

5 sl riivitud parmesani

5 sl oliiviõli

noaotsatäis vürtspipart

soola

Valmistamine

Loputa rukola külma vee all. Püreesta ülejäänud ainetega kas uhmris või köögikombainis. Maitsesta.

Kui toore rukola e. põld-võõrkapsa maitse liiga intensiivne tundub, siis võid lehed enne püreestamist blanšeerida.

Pildi tegi TRIINPVR.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 11.07.2010 21:06

Ma olen hirmus rukola fänn ja see pesto meeldis mulle nii pastaga kui ka lehttaignarullide täidiseks.

Laurentzius
postitatud 17.07.2011 11:59

Väga hea ka röstitud ciabatta peal.

Erka
postitatud 13.06.2012 21:21

Kuna mul piiniaseemneid ei olnud, asendasin mandlitega. Muus osas järgisin retsepti. Tulemus ikka superhea, olen täiesti sõltuvuses.

Laurentzius
postitatud 26.06.2015 17:14

Asendasin piiniaseemned röstitud kõrvitsaseemnetega ja tulemus oli super!