Serveeri rukolapestot aedviljakangidega, keedetud makaronidega või grillitud liha või tofu lisandina.
100 g rukolat e. põld-võõrkapsast (hästi suur peotäis)
1 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid või kõrvitsaseemneid või mandleid
1 küüslauguküüs soovi korral
5 sl riivitud parmesani
5 sl oliiviõli
noaotsatäis vürtspipart
soola
Loputa rukola külma vee all. Püreesta ülejäänud ainetega kas uhmris või köögikombainis. Maitsesta.
Kui toore rukola e. põld-võõrkapsa maitse liiga intensiivne tundub, siis võid lehed enne püreestamist blanšeerida.
Pildi tegi TRIINPVR.
Ma olen hirmus rukola fänn ja see pesto meeldis mulle nii pastaga kui ka lehttaignarullide täidiseks.
Väga hea ka röstitud ciabatta peal.
Kuna mul piiniaseemneid ei olnud, asendasin mandlitega. Muus osas järgisin retsepti. Tulemus ikka superhea, olen täiesti sõltuvuses.
Asendasin piiniaseemned röstitud kõrvitsaseemnetega ja tulemus oli super!
Rukolapesto
Serveeri rukolapestot aedviljakangidega, keedetud makaronidega või grillitud liha või tofu lisandina.