Šoti pannileib 'Bannock'

See tore šoti pannileib valmib pannil praadides, mitte ahjus küpsetades. Sobib imehästi (matkal) hommikusöögilauale koos moosiga, aga ka põhiroa kõrvale.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

125 g jämeda jahvatusega kaerajahu

2 sl sulatatud võid või searasva

2 näpuotsatäit söögisoodat

näpuotsaga soola

1 sl kuuma vett

Valmistamine

Sega kausis kaerajahu, sool ja söögisooda, siis kalla sularasv keskele. Sega ühtlaseks paksuks sitkeks tainaks, sõtkumise ajal lisa kuum vesi (kõike ei pruugi vaja minna). 

Jaota tainas kaheks. 

Sõtku kumbki tainatükk jahuste käte vahel läbi ja vormi palliks, siis rulli u 6 mm paksuseks. Aseta tainakettale peale taldrik ja lõika taldriku abil kenaks kettas. Lõika tainas neljaks sektoriks ("farls").

Kuumuta prae- või grillpann, määri see kergelt rasvaga. Aseta tainatükid pannile ning prae umbes 3 minutit ühelt poolt ning sama palju teiselt poolt, kuni bannock on mõlemalt poolt küps. 

Korda seda teise tainatükiga. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Matilda
postitatud 15.06.2010 15:18

Söödav, aga mitte minu lemmik. Mehele meeldis.