See tore šoti pannileib valmib pannil praadides, mitte ahjus küpsetades. Sobib imehästi (matkal) hommikusöögilauale koos moosiga, aga ka põhiroa kõrvale.
Sega kausis kaerajahu, sool ja söögisooda, siis kalla sularasv keskele. Sega ühtlaseks paksuks sitkeks tainaks, sõtkumise ajal lisa kuum vesi (kõike ei pruugi vaja minna).
Jaota tainas kaheks.
Sõtku kumbki tainatükk jahuste käte vahel läbi ja vormi palliks, siis rulli u 6 mm paksuseks. Aseta tainakettale peale taldrik ja lõika taldriku abil kenaks kettas. Lõika tainas neljaks sektoriks ("farls").
Kuumuta prae- või grillpann, määri see kergelt rasvaga. Aseta tainatükid pannile ning prae umbes 3 minutit ühelt poolt ning sama palju teiselt poolt, kuni bannock on mõlemalt poolt küps.
Šoti pannileib 'Bannock'
See tore šoti pannileib valmib pannil praadides, mitte ahjus küpsetades. Sobib imehästi (matkal) hommikusöögilauale koos moosiga, aga ka põhiroa kõrvale.