Kurgisalat (relish)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 dl valget veiniäädikat

1 sl suhkrut

0.25 tl meresoola

purustatud musta pipart

0.5 dl vett

1 tl (Maizena) maisitärklist

1.5 dl hakitud punast sibulat

2 tk pikka kurki (u 600 g)

1 sl meresoola

Valmistamine

Kuumuta veiniäädikas, suhkur, sool ja pipar väikeses potis keemiseni. Sega vesi ja maisitärklis ühtlaseks pastaks, lisa potti. Keeda umbes 2 minutit. 

Tõsta pott tulelt, lisa sibul. Kata pott kaanega ning pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika kurgid pikuti pooleks, uurista seemned välja. Haki kurk peenelt, pane kaussi ja puista peale sool. Lase 5 minutit seista, siis loputa külma veega. Suru sõelal kuivaks.

Sega kurgikuubikud jahtunud marinaadiga, maitsesta ja serveeri nt kalakotlettide kõrvale.

LISA KOMMENTAAR