Klassikaline külm põhikaste. Isetehtud majonees säilib külmkapis kuni nädala. NB! Majoneesi tegemiseks sobib eelkõige mahedamaitseline (oliivi)õli!
1 munakollane
0.5 tl soola
0.25 tl valget pipart
1 tl Dijoni sinepit
1-2 tl valget veiniäädikat
0-2 dl mahedamaitselist oliiviõli või muud kvaliteetset toiduõli
Tõsta kõik ained eelnevalt toasooja.
Sega munakollane, sinep ja maitseained hoolega. Lisa tilkhaaval vispliga pidevalt segades õli. Kui pool õlist on lisatud, sega juurde veiniäädikas..
Kui segu juba pakseneb, lisa ülejäänud õli peene nirena pidevalt segades. Maitsesta ja serveeri.
minul tekkis selline totter kysimus kas majoneesi tehes peab panema sinepit voi saab seda asendada millegi muuga
majoneesi tegemiseks on rangelt võttes vaja ainult muna ja õli. niiet ei pea sinepit panema. maitse ilma sinepita tuleb loomulikult teistsugune.
Gordon Ramsay kasutab majoneesi tegemiseks maapähkliõli või kerget oliiviõli.
See ei ole majonees, see on aioli. Majoneesis käib terve muna. Paksus nagu majonees see mul ka ei läinuf
Klassikaline majonees
Klassikaline külm põhikaste. Isetehtud majonees säilib külmkapis kuni nädala. NB! Majoneesi tegemiseks sobib eelkõige mahedamaitseline (oliivi)õli!