150 g värskelt riivitud parmesani
1 dl piima
2.5 dl 35% rõõska koort
noaotsatäis agar-agarit
Riivi parmesan peene riiviga, sega piima ja rõõsa koorega ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni juust on sulanud. (Ära enne agar-agari lisamist keema lase!) Siis lisa agar-agar ning kuumuta segu keemiseni, segu pidevalt vispliga segades.
Keeda paar minutit, siis kurna läbi sõela (osa juustumassist jääb sõelale).
Jahuta, pane 0,5liitrisesse iSi GourmetWhipi, keera kork peale ning keera sisse 1 iSi Cream Charger balloon. Raputa hoolega, et gaas sifooni sisse läheks, siis eemalda balloon, keera kork kinni.
Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Serveerimiseks raputa iSi GourmetWhip sifooni hoolega üles-alla, keera pahupidi ja "vala" kokteilivaht pokaalidesse. Meie serveerisime parmesanivahtu koos hõrgu kõrvitsasupiga.
Parmesani espuma ehk õhuline parmesanivaht
Selle parmesanivahu tegemiseks läheb vaja iSi GourmetWhip nimelist riistapuud. Retseptis toodud kogused on mõeldud 0,5liitrise GourmetWhip'i jaoks.