Brüleekattega kardemonilõhnaline riisihelbedessert.
4 terve kardemonikupra seemned
15 g demerara pruuni suhkrut
50 g riisihelbeid
6 dl piima
2 sl demerara pruuni suhkrut
2 sl hakitud pistaatsiapähkleid
Peenesta kardemoniseemned uhmris koos suhkruga pulbriks. Pane saadud kardemonisuhkur koos riisihelveste ja piimaga potti ning kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja keeda 12-15 minutit tasasel tulel, kuni riis on küps.
Jaota segu nelja väikese võitatud ramekinivormi sisse ja lase 5 minutit seista.
Kuumuta grillahi hästi tuliseks. Puista magustoidule suhkrut ja grilli 3-4 minutit, kuni suhkur "podiseb".
Kaunista hakitud pistaatsiapähklitega ja serveeri. Mugandatud BBC Good Foodis (Cardamom spiced puddings).
Kardemonipuding
Brüleekattega kardemonilõhnaline riisihelbedessert.