Kardemonipuding

Brüleekattega kardemonilõhnaline riisihelbedessert.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 terve kardemonikupra seemned

15 g demerara pruuni suhkrut

50 g riisihelbeid

6 dl piima

Peale:

2 sl demerara pruuni suhkrut

2 sl hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Peenesta kardemoniseemned uhmris koos suhkruga pulbriks. Pane saadud kardemonisuhkur koos riisihelveste ja piimaga potti ning kuumuta keemiseni.

Alanda kuumust ja keeda 12-15 minutit tasasel tulel, kuni riis on küps.

Jaota segu nelja väikese võitatud ramekinivormi sisse ja lase 5 minutit seista.

Kuumuta grillahi hästi tuliseks. Puista magustoidule suhkrut ja grilli 3-4 minutit, kuni suhkur "podiseb".

Kaunista hakitud pistaatsiapähklitega ja serveeri.

Mugandatud BBC Good Foodis (Cardamom spiced puddings).

LISA KOMMENTAAR