Itaalia nuudlitainas

Siinkohal toome ära klassikalise itaalia pastataina makaronide valmistamiseks. Valmistamiseks on vaja pastamasinat; tainast võib vastavalt soovile maitsestada näiteks spinati-, punapeedi või tomatimahlaga.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

150 g itaalia "00" durumnisujahu

1 keskmine muna ja veel 1 munakollane

Valmistamine

Pane jahu köögikombaini. Lisa terve muna ja munarebu ning töötle köögikombainiga ("pulse" režiimil) 2-3 minutit, kuni segu on purune (aga mitte jahune), ent mitte veel suur tainapall. Kalla tainas lauale ning vormi palliks. Sõtku umbes 1-2 minutit - tainas peab olema üsna sitke ja raskesti sõtkutav. Keera toidukilesse ja pane tunniks ajaks jahedasse.

Jaota tainas kaheks. Rulli kumbki tainapool umbes 5 mm paksuseks. Murra tainas pooleks ja aja läbi pastamasina kõige laiema vahe. Murra tainas uuesti pooleks ja aja läbi pastamasina (paksust ära muuda!) - nii kokku 7 korda. Lõpptulemuseks peaks olema 7,5x18 cm ristkülik. Tainas peaks olema läikiv ja sile - muidu ei ole tulemuseks korralik "al dente" tekstuur. Tee teise tainatükiga samamoodi.

Nüüd võid tainast rullima hakata. Esmalt aja tainas läbi pastamasina kõige laiema vahe. Seekord ära tainast pooleks murra, vaid vähenda veidi pastamasina vahe paksust. Järgmine kord aja tainas läbi veelgi õhema vahe, jne jne. Eelviimane paksus on tavaliselt sobiv enamiku retseptide jaoks.

NB!

  • Tainas, mida parasjagu ei rullita, peaks olema kuivamise vältimiseks toidukilesse keeratud.
  • Kasuta sõtkumise juures võimalikult vähe jahu - muidu muutuvad makaronid keetmisel liimiseks. Manna kasutamine on rullimisel lubatud!
LISA KOMMENTAAR