Kõrvitsa-apelsinimoos

Ilus kollane keedis. 

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsatükke

2 dl vett

3 apelsini mahl ja riivitud koor

1 sidruni mahl ja riivitud koor

300-500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti kõrvitsatükid ja klaasitäis vett. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme.

Siis võid moosi sauseguriga püreeks lasta, aga see pole kohustuslik.

Lisa tsitruseliste riivitud koor ja pressitud mahl. Kuumuta keemiseni, lisa moosisuhkur ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Keeda umbes 20 minutit, kuni moos on paksenenud.

Jaota steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 20.09.2010 13:37

maitseb nagu päris apelsinimoos- magus ja kergelt mõrkjas. Kõrvitsa maitset ei jää tunda.

Pille
postitatud 21.02.2016 21:34

liilia tehtud pilt:

Aire
postitatud 14.11.2010 23:45

Väga hea moos. Panin tavalist suhkrut u 400g ja moos jäi mõnusalt magus. <p>Samas asendasin ma apelsiinid mandariinidega,püüe koort riivida oli mõttetu, seega tükeldasime mandariinid ja saumikserdasime need koos koorega.</p> <p>tulemus oli väga hea, teeme teinekordki</p>

Kiara
postitatud 15.09.2011 20:33

Super hea, täitsa apelsinimoos. Eelmistele kommentaaridele tuginedes lisasin 400g tavalist suhkrut ja tuli ülihea.

Eda
postitatud 15.11.2018 10:36

Selles retseptis jätsin vee täiesti välja.Soovitan vee lisada vajadusel hiljem, kui on keema hakanud. Esimese potitäie keetsin retsepti järgides ja ei saanud moosi paksenema muidu, kui lisasin moosisuhkurt juurde. Teise portsu puhul loobusin veest ja lihtsalt segasin tihemini igaks juhuks, et põhja ei hakkaks. On tõsiselt hea, kasutasin sefiirikorvikestes ning sobis sinna perfektselt