1 kg kõrvitsatükke
2 dl vett
3 apelsini mahl ja riivitud koor
1 sidruni mahl ja riivitud koor
300-500 g moosisuhkrut
Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti kõrvitsatükid ja klaasitäis vett. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme.
Siis võid moosi sauseguriga püreeks lasta, aga see pole kohustuslik.
Lisa tsitruseliste riivitud koor ja pressitud mahl. Kuumuta keemiseni, lisa moosisuhkur ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Keeda umbes 20 minutit, kuni moos on paksenenud.
Jaota steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
maitseb nagu päris apelsinimoos- magus ja kergelt mõrkjas. Kõrvitsa maitset ei jää tunda.
Väga hea moos. Panin tavalist suhkrut u 400g ja moos jäi mõnusalt magus. <p>Samas asendasin ma apelsiinid mandariinidega,püüe koort riivida oli mõttetu, seega tükeldasime mandariinid ja saumikserdasime need koos koorega.</p> <p>tulemus oli väga hea, teeme teinekordki</p>
Super hea, täitsa apelsinimoos. Eelmistele kommentaaridele tuginedes lisasin 400g tavalist suhkrut ja tuli ülihea.
Selles retseptis jätsin vee täiesti välja.Soovitan vee lisada vajadusel hiljem, kui on keema hakanud. Esimese potitäie keetsin retsepti järgides ja ei saanud moosi paksenema muidu, kui lisasin moosisuhkurt juurde. Teise portsu puhul loobusin veest ja lihtsalt segasin tihemini igaks juhuks, et põhja ei hakkaks. On tõsiselt hea, kasutasin sefiirikorvikestes ning sobis sinna perfektselt
Apelsini koor moosis tegi selle mõrudaks.Järgmisel korral ei paneks.
Kõrvitsa-apelsinimoos
Ilus kollane keedis.