Kaeravahvlid

Tavapärase jahu asemel sisaldavad need vahvlid hoopis kaerahelbeid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl kaerahelbeid

5 dl piima

1 tk muna

1 sl võid

1.5 sl kartulitärklist

0.5 sl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl soola

Valmistamine

Sega piim kaerahelvestega ning lase tund aega paisuda.
Lisa ülejäänud ained ning küpseta vahvlirauaga kuldsed vahvlid.
Serveeri kohe moosiga.

NB! Kui vahvlirauda ei ole, siis võib kaeravahvleid ka pannil võis praadida.

Retsept on pärit Soome saatest MAKUPALAT (osa 23, 16.6.1998, Kauravohvelit). Pildi tegi SPIDUR.
LISA KOMMENTAAR

Spidur
postitatud 12.05.2009 15:50

Viisin sisse paar mikroskoopilist muudatust ja proovisin kohe järele. Kõlbasid süüa väga kenasti. Tervislikumad vist ka kui tavavahvlid, igatahes nii krõbedad, et käe vahel pudiseks, nad küll ei ole.

Anna
postitatud 08.03.2011 10:14

Sobisid söögiks küll. Tegin laste jaoks aga magusamaks ja lisasin veidi rohkem rasvainet, et mu vahvlimasin ei võtaks kinni. Nii sain kerahelbe putru mittesöövale lapsele sisse sööta päris palju kaera :)

vabandust,
postitatud 05.04.2013 14:38

kuidas saavad kaerahelvestest tehtud vahvlid gluteenivabad olla?! mõelge ka, mida kirjutate!

pille
postitatud 10.02.2014 10:50

Tere. ma olen proovinud sellist asja .Helveste leotamise saab asendada ka purustamisega e siis näit köögikombainis purustamisega .Samuti teen vahest pannkooke nn kaerajahuga :))

Kristi
postitatud 14.01.2017 21:20

Panin tärklist ja suhkrut rohkem. Ehk olid laerahelbed liiga jämedad, et muidu piisavalt krõbedad polnud ja veidi ebaühtlaselt küpsesid. Muidu kõlbasid süüa küll kui tumedamaks küpsetada. Tervislikumad. :)