Sega piim kaerahelvestega ning lase tund aega paisuda.
Lisa ülejäänud ained ning küpseta vahvlirauaga kuldsed vahvlid.
Serveeri kohe moosiga.
NB! Kui vahvlirauda ei ole, siis võib kaeravahvleid ka pannil võis praadida.
Retsept on pärit Soome saatest MAKUPALAT (osa 23, 16.6.1998, Kauravohvelit). Pildi tegi SPIDUR.
Viisin sisse paar mikroskoopilist muudatust ja proovisin kohe järele. Kõlbasid süüa väga kenasti. Tervislikumad vist ka kui tavavahvlid, igatahes nii krõbedad, et käe vahel pudiseks, nad küll ei ole.
Sobisid söögiks küll. Tegin laste jaoks aga magusamaks ja lisasin veidi rohkem rasvainet, et mu vahvlimasin ei võtaks kinni. Nii sain kerahelbe putru mittesöövale lapsele sisse sööta päris palju kaera :)
Tere. ma olen proovinud sellist asja .Helveste leotamise saab asendada ka purustamisega e siis näit köögikombainis purustamisega .Samuti teen vahest pannkooke nn kaerajahuga :))
Panin tärklist ja suhkrut rohkem. Ehk olid laerahelbed liiga jämedad, et muidu piisavalt krõbedad polnud ja veidi ebaühtlaselt küpsesid. Muidu kõlbasid süüa küll kui tumedamaks küpsetada. Tervislikumad. :)
Kaeravahvlid
Tavapärase jahu asemel sisaldavad need vahvlid hoopis kaerahelbeid.