Sidrunirisoto

'Risotto al Limone' sobib erinevate kala- ja kanaroogade lisandiks, aga muidugi ka iseseisvaks roaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kanapuljongikuubikut

1 l vett

1 sibul või 3 šalottsibulat

45 g võid

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

4 dl risotoriisi (nt Arborio)

250 ml kuiva valget veini

1 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

50 g riivitud parmesani

30 g võid

maitse järgi soola

värsket tüümiani

Valmistamine

Kuumuta vesi ja kanapuljongikuubikud keemiseni.

Haki sibul, hauta potis 45 g võis klaasjaks.

Lisa potti kurkum ja riis, sega, kuni riis on klaasjas.

Kalla potti valge vein ja kuumuta, kuni vein on riisi sisse imendunud. Lisa soovi korral potti tüümianioks. 

Lisa nüüd jaokaupa kanapuljongit, iga lisamise järel hoolega õrnalt segades. Lase risotol tasasel tulel umbes 20 minutit podiseda - valmis risoto on mahlane ja vedelapoolne.

Hautamise lõppfaasis lisa riivitud sidrunikoor ja maitse järgi pressitud sidrunimahla. Sega juurde 30 g võid ja riivitud juust. Sega, kuni need on sulanud, siis timmi maitse vajadusel parajaks.

Serveeri kohe.

LISA KOMMENTAAR

mari
postitatud 12.02.2008 12:31

tegin seda risotot, kasutades kanapuljongit ja tuli tõeliselt hõrk ja maitsev. lisaks kalaroogadele, mille juurde retsept seda soovitab, sobis väga hästi ka ahjukanaga.

JM
postitatud 24.05.2008 20:11

okei, ärge väsinud peaga täpselt retsepti järgi tegema hakake, siis jääb hakitud sibul lõikelauale.. Ma sain viimasel hetkel veel vahele ja sibul jõudis risoto sisse ka. Päris hea oli lõpuks.

Itakene
postitatud 31.05.2010 21:20

Mmmmmm kui maitsev. :)

Pille
postitatud 18.03.2024 17:49

Itakese pilt ka:

Hexy
postitatud 16.10.2012 19:07

Väga maitsev!!

Pille
postitatud 31.01.2023 14:17

Sibulate praadimise lause oli tõesti välja jäänud, lisasime. Samas kana ja pähkleid risotosse lisades on tulemuseks ikka mingi hoopis teine roos, sibulaga või mitte, nii et roa untsuminekus sibulate puudumist süüdistada ei saa. Nutikas kokk oleks sibulad eraldi võis või õlis läbi praadinud ja lihtsalt roale garneeringuks pannud.

Pille
postitatud 01.04.2024 09:47

Selle kevade risoto :)