1 l vett
1 sibul või 3 šalottsibulat
45 g võid
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
4 dl risotoriisi (nt Arborio)
250 ml kuiva valget veini
1 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
50 g riivitud parmesani
30 g võid
maitse järgi soola
värsket tüümiani
Kuumuta vesi ja kanapuljongikuubikud keemiseni.
Haki sibul, hauta potis 45 g võis klaasjaks.
Lisa potti kurkum ja riis, sega, kuni riis on klaasjas.
Kalla potti valge vein ja kuumuta, kuni vein on riisi sisse imendunud. Lisa soovi korral potti tüümianioks.
Lisa nüüd jaokaupa kanapuljongit, iga lisamise järel hoolega õrnalt segades. Lase risotol tasasel tulel umbes 20 minutit podiseda - valmis risoto on mahlane ja vedelapoolne.
Hautamise lõppfaasis lisa riivitud sidrunikoor ja maitse järgi pressitud sidrunimahla. Sega juurde 30 g võid ja riivitud juust. Sega, kuni need on sulanud, siis timmi maitse vajadusel parajaks.
Serveeri kohe.
tegin seda risotot, kasutades kanapuljongit ja tuli tõeliselt hõrk ja maitsev. lisaks kalaroogadele, mille juurde retsept seda soovitab, sobis väga hästi ka ahjukanaga.
okei, ärge väsinud peaga täpselt retsepti järgi tegema hakake, siis jääb hakitud sibul lõikelauale.. Ma sain viimasel hetkel veel vahele ja sibul jõudis risoto sisse ka. Päris hea oli lõpuks.
Mmmmmm kui maitsev. :)
Väga maitsev!!
Sibulate praadimise lause oli tõesti välja jäänud, lisasime. Samas kana ja pähkleid risotosse lisades on tulemuseks ikka mingi hoopis teine roos, sibulaga või mitte, nii et roa untsuminekus sibulate puudumist süüdistada ei saa. Nutikas kokk oleks sibulad eraldi võis või õlis läbi praadinud ja lihtsalt roale garneeringuks pannud.
Selle kevade risoto :)
Sidrunirisoto
'Risotto al Limone' sobib erinevate kala- ja kanaroogade lisandiks, aga muidugi ka iseseisvaks roaks.