450 g pakk "Juubeli" tordipulbrit
2 dl vett
Glasuur:400 g tuhksuhkrut
70 g kakaopulbrit
1 dl keeva vett
75 g sulatatud võid
Kaunistamiseks:suuri kookoshelbeid
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega tordipulber veega, kalla ettevalmistatud koogivormi. Küpseta umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Võta kook ahjust välja, lase jahtuda. Lõika 25 ruuduks ning pane need külmkappi tahenema.
Glasuuri valmistamiseks sõelu tuhksuhkur ja kakaopulber kaussi, sega juurde keev vesi ja sulatatud või. Sega ühtlaseks.
Aseta kookoshelbed sügavasse taldrikusse.
Torka jahtunud biskviiditükid kahvli otsa ja siis kasta kakaoglasuuri hulka. Lase liigsel glasuuril ära nõrguda, siis veereta koogitükke kookoshelvestes. Hoia serveerimiseni jahedas.
NB! Vali poes võimalikult jämeda struktuuriga kookoshelbed, mis annavad ilusama tulemuse kui peenike puru.
Proovi ka nt vaarika-lamingtonitorti.
Pildi tegi Martiina.
Väga maitsvad kohvilauale või niisama magustoiduks. Soovitan tegemist.
Minu maitsejaoks oli ikka liiiga magus, samas külalised ei kurtnud.
Täitsa mõnusad koogikesed. Omajagu magusad tõesti, aga ongi hea - söön vaid ühe korraga :D
Mina olen ka teinud, siin isegi pildid:
Lamingtonid
Lamingtonid on Uus-Meremaal ja Austraalias populaarsed kakaoglasuuriga koogikesed, mis on kaetud kookoshelvestega.
Siin lihtne viis nende valmistamiseks, kasutades Juubeli tordipulbrit.