Suursugune kreeka võileivatort

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

16 viilu kandilist leiba

Niisutamiseks:

1 dl aedviljapuljongit

Täidis:

250 g pehmet kohupiima

150 g paksemat hapukoort

360 g fetajuustu kuubikuid soolvees

350 g värsket kurki

1 dl musti seemneteta oliive

50 g päikesekuivatatud tomateid

musta pipart

Kate:

200 g väherasvast sulatatud juustu

150 g paksemat hapukoort

Kaunistuseks:

30 g vesikressi

6-8 kirsstomatit

6-8 viilu kurki

5-6 musti kivideta oliive

2-3 õhukest viilu punast sibulat

Valmistamine

Lõika kurk kuubikuteks ja oliivid viiludeks. Jäta väike kurgitükk kaunistuseks ning patsuta kurgikuubikud köögipaberiga kuivaks. Lõika nõrutatud fetakuubikud jämedalt ja peenesta päikesekuivatatud tomatid noa või kääridega. Sega täidiseained omavahel ning maitsesta pipraga.

Lõika röstleivaviiludelt koorikud. Aseta neli leivaviilu vaagnale tihedasti teineteise kõrvale. Niisuta aedviljapuljongiga ja aseta peale 1/3 täidisest. Siis jälle leivaviilud, niisuta puljongiga, 1/3 täidisest, leivaviilud, niisuta, kolmandik täidisest. Kata kolmas täidisekiht leivaviiludega, niisuta puljongiga. Mässi võileivatort toidukilesse ja pane surutise alla kuni järgmise päevani külmkappi.

Sega katte jaoks hapukoor ja sulatatud juustu mikseriga ühtlaseks, määri saadud segu võileivatordi servadele ja peale.

Lõika kirsstomatid sektoriteks ja kurgiviilud tükkideks. Viiluta oliivid. Kaunista võileivatordi servad kressiga, pealt kaunista kirsstomatite, kurgiviilude ja oliividega. Kõige peale paar punast sibularatast.

Retsept ilmus soome ajakirjas Pirkka-lehti (5/2003, Kreikkalainen voileipäkakku)

LISA KOMMENTAAR