16 viilu kandilist leiba
Niisutamiseks:1 dl aedviljapuljongit
Täidis:250 g pehmet kohupiima
150 g paksemat hapukoort
360 g fetajuustu kuubikuid soolvees
350 g värsket kurki
1 dl musti seemneteta oliive
50 g päikesekuivatatud tomateid
Kate:200 g väherasvast sulatatud juustu
150 g paksemat hapukoort
Kaunistuseks:30 g vesikressi
6-8 kirsstomatit
6-8 viilu kurki
5-6 musti kivideta oliive
2-3 õhukest viilu punast sibulat
Lõika kurk kuubikuteks ja oliivid viiludeks. Jäta väike kurgitükk kaunistuseks ning patsuta kurgikuubikud köögipaberiga kuivaks. Lõika nõrutatud fetakuubikud jämedalt ja peenesta päikesekuivatatud tomatid noa või kääridega. Sega täidiseained omavahel ning maitsesta pipraga.
Lõika röstleivaviiludelt koorikud. Aseta neli leivaviilu vaagnale tihedasti teineteise kõrvale. Niisuta aedviljapuljongiga ja aseta peale 1/3 täidisest. Siis jälle leivaviilud, niisuta puljongiga, 1/3 täidisest, leivaviilud, niisuta, kolmandik täidisest. Kata kolmas täidisekiht leivaviiludega, niisuta puljongiga. Mässi võileivatort toidukilesse ja pane surutise alla kuni järgmise päevani külmkappi.
Sega katte jaoks hapukoor ja sulatatud juustu mikseriga ühtlaseks, määri saadud segu võileivatordi servadele ja peale.
Lõika kirsstomatid sektoriteks ja kurgiviilud tükkideks. Viiluta oliivid. Kaunista võileivatordi servad kressiga, pealt kaunista kirsstomatite, kurgiviilude ja oliividega. Kõige peale paar punast sibularatast.
Retsept ilmus soome ajakirjas Pirkka-lehti (5/2003, Kreikkalainen voileipäkakku)
Suursugune kreeka võileivatort