225 g rosinaid
225 g heledaid korinte ehk väikeseid seemneteta rosinaid
225 g sultana rosinaid
110 g hakitud sukaadi
225 g demerara pruuni suhkrut
2.75 dl Lapsang Souchong, Earl Grey või muud kuuma teed
110 g pekanipähkleid
1 suur toasoe muna + 2 sl piima
450 g isekerkivat nisujahu
Küpsetamisele eelneval õhtul pane rosinad ja sukaad kaussi. Lahusta suhkur kuumas tees ja kalla teesegu rosinatele. Kata kauss kaanega ning leota järgmise päevani, nii et rosinad paisuvad kenasti.
Kuumuta ahi 170°C. Pane pähklid ahjuplaadile ja küpseta umbes 6-8 minutit (ära kõrveta!). Lase veidi jahtuda ning haki seejärel jämedalt.
Klopi munad ning lisa rosina-sukaadi segule. Sõelu juurde jahu, lisa röstitud pähklid ning sega hoolega.
Jaota segu kahe võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud pooleliitrise vormi (15x19,5x7 cm) sisse. Küpseta 170-kraadise ahjus keskosas 1,25-1,5 tundi. Koogid on valmis siis, kui need näpuga keskele surudes vetruvad tunduvad.
Võta koogid ahjust välja, libista noaga servad lahti ning kummuta kohe metallrestile jahtuma.
Retsept on briti kokandusguru Delia Smithi raamatust "How To Cook Book One"
Iiri teekook
Antud kogusest saab 2 maitsvat vormikooki, millest ühe võib sügavkülma hoiule panna. Iiri teekook on maitsev niisama aga ka võiga määritult või röstitult.