1 kg jahusemaid kartuleid
300 g ribastatud lehtkapsast või savoia kapsast
1-2 dl 10% rõõska koort
100 g võid
veidi muskaatpähklit
soola ja musta pipart
Koori kartulid ning lõika suuremad kartulid neljaks ning poolita väiksemad kartulid. Pane suurde potti, kalla peale keev vesi. Lisa 2 tl soola, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni kartulid on täiesti pehmed.
Pese lehtkapsalehed, eemalda kõvad rootsud (need viska minema). Lõika lehed umbes 1 cm ribadeks.
Sulata 25 g võid suurel praepannil ja hauta kapsast pidevalt segades umbes 5-7 minutit, kuni kapsas on servadest kergelt kuldne.
Kurna kartulid ja pane uuesti potti. Lisa potti rõõsk koor ja ülejäänud või, maitsesta soola ja muskaadiga. Tambi kartulid katki ja klopi puder korralikult läbi. Sega juurde võis praetud kapsas ja serveeri.
Kõrvale sobib seapraad, kanašnitsel (fotol), keedusink, praetud peekon vm.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Colcannon ehk iirlaste kartulipuder lehtkapsaga
Colcannon (iirlaste cál ceannan) on traditsiooniline iirlaste ja lääneranniku šotlaste roog, mis valmistatakse kartulitest ja lehtkapsast.