150 g jupp chorizo vorsti
1 suurem sibul
2-3 küüslauguküünt
1 l vett või puljongit
3-4 parajalt suurt kartulit
200 g lehtkapsast
soola ja musta pipart
Eemalda vajadusel chorizo-vorstilt kest ning lõika vorst umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Pane vorstiviilud potti ning kuumuta aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni vorstiviilud on kenasti kuldpruunid ning suitsutatud paprika pulbrist läbi imbunud rasv on poti põhja vähemalt osaliselt katnud.
Tõsta praetud chorizo-viilud kurnlusikaga potist välja ja pane taldrikule ootele. Kui poti põhjas tundub õli vähe olevat, siis lisa sorts oliiviõli.
Koori sibul, haki peeneks. Pane potti ja prae umbes 5 minutit. Siis lisa peenelt hakitud küüslauk ja prae veel minut aega.
Lisa kooritud ja hakitud kartulid, sega läbi. Maitsesta soola-pipraga, lisa kuum vesi või puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda 15-20 minutit, kuni kartulikuubikud on pehmed. Soovi korral püreesta supp täielikult või osaliselt, kasutades nt saumikserit.
Kartulite keetmise ajal pese lehtkapsalehed hoolikalt ning lõika välja keskmine roots. Pane lehtkapsalehed paarikaupa kokku, keera rulli ja lõika siis hästi-hästi õhukesteks ribadeks ("chiffonade").
Kui kartulid on pehmed ja supp (soovi korral) püreestatud, lisa potti peenikesed lehtkapsaribad. Kuumuta läbi ja serveeri. Igasse supitaldrikusse pane ka mõned praetud chorizo-viilud.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Meie pere täiskasvanutele see VÄGA meeldis - tore, et nii vähestest komponentidest saab nii tummise ja maitseküllase roa. Teeme kindlasti veel!
Meh, ei olnud midagi erilist, kordamisele kindlasti ei lähe.
No näed, kui erinevad maitsed inimestel on :) Äkki meil oli eriti hea chorizo-vorst?
Oivaline, läheb kordamisele
Selle supi puhul on ilmselt vorst kõige olulisem, mul olid miskid Rimi hispaaniapärased toorvorstid ja supp tuli ok, aga mitte midagi erilist.
Tiina, proovi kunagi veel chorizo vorstiga - see juba vinnutatud ja tugeva (suitsupaprika)maitsega vorst. Toorvorst, isegi hispaaniapärane, jääbki lahjaks siin.
Portugali lehtkapsasupp
Väga mõnusa maitsega soojendav supp caldo verde Portugali köögist. Kohustuslikud on vaid kolm komponenti - vesi, kartul ja lehtkapsas, ent siin vürtsika chorizo-vorstiga variant.