1 päts viilutatud saia
3-4 õuna või õunakeedist
2-3 sl suhkrut
3 muna
5 dl piima
25-50 g võid
Määri lasanjevorm võiga ning laota vormi kiht saiaviile, kenasti teineteise kõrvale, nii et põhi oleks kaetud. Laota peale õunaviilud või moos ning raputa üle kaneeli ja suhkruga (kui kasutad moosi, siis piisab vaid kaneelist). Nüüd laota peale ülejäänud saiaviilud, servad veidi kohakuti.
Klopi munad lahti, sega juurde piim. Vala piima-muna segu saiaviiludele.
Puista peale suhkrut ning laota peale võitükikesed.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja saiad pealt kenasti kuldseks küpsenud.
Serveeri külma piimaga.
Tegin magusaks, lisades sellele veidi rummis leotatud rosinaidki - no pole lapsepõlvest saati nii head saanud (enda tehtutega pole kunagi seni rahule jäänud).
Väga maitsev. Tegin sepikuga, millel lasin eelnevalt ahjus krõbedaks kuivikuks kuivada. Piima-muna segule panin u 1dl suhkrut ka, kasutasin hapukat õunamoosi. Kogu pere sõi ja kiitis. Esimene saiavorm, mis mulle on maitsenud enda tehtuna.
Nii maitsev! :) Panin vahele punasesõstrakeedist ja õunaviile. Saiavorm polnud magus, aga maitses palju paremini kui kõik need (liiga) magusad saiavormid kokku, mis ma siiamaani teinud olen.
Kiire ja imelihtne argiõhtu magustoit. Ma olen värsked saiviilud eelnevalt rösterist läbi lasknud ja siis vormi ladunud. Lemmik on see mul ingveri-õunamoosiga, klassikuid tsiteerides viib jalad suust koos külma piimaga :)
Meie peres tehti saiavormi natuke teisiti,aga ka nii meeldis mulle väga:)
Mina teen saiavormi nii, et tükeldan saia tükkideks, rõstin õrnal saiatükid pannil ja siis hakkan kihtide kaupa seda vormi laduma,(vorm eelnevalt ka võiga määritud) vahele õun, või moos ja pealmiseks kihiks jälle saiakuubikud.Siis panen pisikesed võitäpid ka peale ja valan üle piima,muna ja suhkru seguga, vahel olen ka õunte juurde rosinaid pannund.Sõõme külma piimaga
Ma tükeldasin ka saia kuubikuteks. Kahe kihi vahele panin kaneeli ja maasikamoosi. Lõpptulemus jäi hea - pealt krõbe ja seest pehme. Mul küll kodus tehti ilma moosi ja kaneelita, nii et esimene amps oli tiba võõras, aga soovitan.
Lihtne ja väga maitsev! Kasutasin suhkruta haput õunapüreed, seega panin rohkem suhkrut. Mida rohkem võid, seda maitsvam :)
Praegu on suurem hulk rabarbit söögiks ja seega tuleb otsida asju, mida saaks nt kisselli juurde teha. Meie pere lemmik on just see retsept.
Mina olen aastaid eelistanud pohla-õunamoosi saiavormil, hapukus ja ilus punane värv sobib nii hästi sinna!
Väga hea saiavorm
Maitsev saiavorm
Kodune, lihtne ja hea - eriti soe ahjuvorm külma piimaga! Saiavormi tegemiseks sobib kõige paremini veidi tahke sai.
Mulle meeldib madal saiavorm, kus on võimalikult palju krõbedat katet - seepärast kasutan lasanjevormi.