Maitsev saiavorm

Kodune, lihtne ja hea - eriti soe ahjuvorm külma piimaga! Saiavormi tegemiseks sobib kõige paremini veidi tahke sai.

Mulle meeldib madal saiavorm, kus on võimalikult palju krõbedat katet - seepärast kasutan lasanjevormi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 päts viilutatud saia

3-4 õuna või õunakeedist

2-3 sl suhkrut

kaneeli

3 muna

5 dl piima

25-50 g võid

Valmistamine

Määri lasanjevorm võiga ning laota vormi kiht saiaviile, kenasti teineteise kõrvale, nii et põhi oleks kaetud. Laota peale õunaviilud või moos ning raputa üle kaneeli ja suhkruga (kui kasutad moosi, siis piisab vaid kaneelist). Nüüd laota peale ülejäänud saiaviilud, servad veidi kohakuti.

Klopi munad lahti, sega juurde piim. Vala piima-muna segu saiaviiludele.
Puista peale suhkrut ning laota peale võitükikesed.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja saiad pealt kenasti kuldseks küpsenud.

Serveeri külma piimaga.

  • Mulle meeldib saiavormi sees õuna-ebaküdooniamoos, mis on mõnusalt hapukas, aga siiski magus.
  • Kui teed saiavormi nt Suurbritannias, siis tuleks poes otsida "bloomer" nimelist saia - see on eesti saiale kõige sarnasem.
LISA KOMMENTAAR

Ullike
postitatud 21.09.2009 21:59

Tegin magusaks, lisades sellele veidi rummis leotatud rosinaidki - no pole lapsepõlvest saati nii head saanud (enda tehtutega pole kunagi seni rahule jäänud).

Merlin
postitatud 01.11.2009 22:38

Väga maitsev. Tegin sepikuga, millel lasin eelnevalt ahjus krõbedaks kuivikuks kuivada. Piima-muna segule panin u 1dl suhkrut ka, kasutasin hapukat õunamoosi. Kogu pere sõi ja kiitis. Esimene saiavorm, mis mulle on maitsenud enda tehtuna.

Dee
postitatud 31.01.2010 23:07

Nii maitsev! :) Panin vahele punasesõstrakeedist ja õunaviile. Saiavorm polnud magus, aga maitses palju paremini kui kõik need (liiga) magusad saiavormid kokku, mis ma siiamaani teinud olen.

sirliiz
postitatud 24.05.2010 19:32

Kiire ja imelihtne argiõhtu magustoit. Ma olen värsked saiviilud eelnevalt rösterist läbi lasknud ja siis vormi ladunud. Lemmik on see mul ingveri-õunamoosiga, klassikuid tsiteerides viib jalad suust koos külma piimaga :)

zoozi
postitatud 08.11.2010 19:20

Meie peres tehti saiavormi natuke teisiti,aga ka nii meeldis mulle väga:)

Pensionär
postitatud 01.02.2013 17:08

Mina teen saiavormi nii, et tükeldan saia tükkideks, rõstin õrnal saiatükid pannil ja siis hakkan kihtide kaupa seda vormi laduma,(vorm eelnevalt ka võiga määritud) vahele õun, või moos ja pealmiseks kihiks jälle saiakuubikud.Siis panen pisikesed võitäpid ka peale ja valan üle piima,muna ja suhkru seguga, vahel olen ka õunte juurde rosinaid pannund.Sõõme külma piimaga

Hexy
postitatud 07.05.2014 23:14

Ma tükeldasin ka saia kuubikuteks. Kahe kihi vahele panin kaneeli ja maasikamoosi. Lõpptulemus jäi hea - pealt krõbe ja seest pehme. Mul küll kodus tehti ilma moosi ja kaneelita, nii et esimene amps oli tiba võõras, aga soovitan.

Kaare
postitatud 11.02.2016 13:57

Lihtne ja väga maitsev! Kasutasin suhkruta haput õunapüreed, seega panin rohkem suhkrut. Mida rohkem võid, seda maitsvam :)

Vike
postitatud 27.06.2016 19:37

Praegu on suurem hulk rabarbit söögiks ja seega tuleb otsida asju, mida saaks nt kisselli juurde teha. Meie pere lemmik on just see retsept.

Maarja
postitatud 09.09.2018 19:19

Mina olen aastaid eelistanud pohla-õunamoosi saiavormil, hapukus ja ilus punane värv sobib nii hästi sinna!

Sirle truuv
postitatud 29.12.2021 15:48

Väga hea saiavorm