Kamakuklid

Suurepärased kuklid, mille lisandiks on kamajahu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

2 dl kamajahu

2 tl soola

5 dl piima

50 g sulatatud võid

0.5 dl siirupit

50 g pärmi

16 dl sepikujahu

Valmistamine

Kuumuta vesi keemiseni, lisa kamajahu ja lase 5 minutit keeda. Kalla kaussi ja vala juurde piim, jahtunud sulavõi, siirup. Murenda juurde pärm. Sõtku hulka sepikujahu, aga jäta tainas üsna pehmeks, sest kamajahu paisub veel kerkimise ajal.
Kui tainas on poole võrra kerkinud, vormi kuklid.
Lase kuklitel kerkida ja küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit.

Retsept on pärit Suure Eesti Raamatuklubi küpsetamisraamatust. Pildi tegi LIILIA.
LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 05.05.2010 19:26

mõnusad ja pehmed, eriti head soojalt ja võiga.

Tiramiiiisu
postitatud 28.05.2011 12:16

Head tumedad kuklid, ainult veidi võiks ka soola lisada - jäid tsipa magedaks.