200 g kodujuustu
2 muna
2 sl kaerajahu
Pigista kodujuust võimalikult kuivaks (nt suru sõelal kuivemaks).
Klopi munad kausis lahti, siis lisa kodujuust ja jahu. Sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, jaota kodujuustusegu ümmarguse kettana küpsetuspaberile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni "pitsapõhi" on kergelt kuldne.
Võta ahjust välja, kata tomatikastme ja meelepärase kattega. Pane veel 20 minutiks ahju küpsema.
Retseptivihje: Nami-Nami kasutaja Suzlik.
Väga hea alternatiiv nisujahuga pitsapõhjale või ka lillkapsaga põhjale, sest on palju kiiremini valmistatav :) </br> Põhi on minu meelest üsna sarnane klassikalisele pitsapõhjale. Kõhule väga meeldib - palju kergem seedida ja ei ole pärast sellist kivitunnet kõhus :) </br> Mina lisan kattesse kindlasti marineeritud kurki ka, see annab maitsele viimase vungi :)
Megahea! Ma ei viitsinud nõrutada ega pigistada vedelikku välja, panin täisterakaerahelbeid ja lasin natuke aega paisuda. Mõnus tuli.
Mul on kodus ainult kaerahelbeid, kas sellest saaks kaerajahu ka teha? Ja leidsin veel mandlijahu, kas seda saab kaerajahu asendada? Tänud
uudishimu, kui kasutad kaerahelbeid, siis lase neil esmalt paisuda. Mandlijahuga võid ka proovida - kogus pole suur, ehk ei jää mandlijahu veidi magus maitse tunda.
uudishimu, kui sul on kohviveski või köögikombain, milles jahvati, siis saad kaerahelbed peeneks jahuks jahvatada ja kenasti kasutada. Aga sobib ka odra- või rukkijahu, seni pole mul ühegagi veel ebaõnnestunud. Mandlijahu on teralisem ega seo nii hästi, aga kuna selle tainakoguse kohta on kaks muna, siis võiks toimida ikka :)
Mmm midagi head tuleb katsetada :P
Tõeliselt hea ja kerge. Proovige julgelt!
Tegemist on tõeliselt maitsva pitsapõhjaga .... minu teismeline poeg ka kiitis väga .... eriti meeldib meile, kui peal singikuubikud, ananass ja kerges soolvees ära keedetud brokkoli
Ma leian, et põhi sai natuke paks, muidu maitselt väga hea.
Minul tuli magusa isu ja otsustasin teha selle pitsapõhjal õuna koogi
Kodujuustupitsa
Ehk siis kodujuustust "pitsapõhi", mille võib katta kõige meelepärasega.