Küpsetatud pelmeenid

Salme Masso juhised pelmeenide küpsetamiseks ahjus.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pelmeene

1 sl hapukoort või sulatatud võid

1 väike muna

Valmistamine

Aseta pelmeenid võitatud ahjupannile, pintselda pealt hapukoore või sulavõiga. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Siis võta pelmeenid ahjust välja, pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus helekollaseks.

Söö kuumalt, laual võib lisada hapukoort.

Retsept on Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988), pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 15.05.2010 19:01

Hea dipikastmega süüa.

Martiina
postitatud 15.10.2015 19:45

Tegin minipelmeenidega, siis sai tiku otsas dipikastmesse torgata. Mõnusad!

Kaare
postitatud 25.01.2016 09:10

Olen kuulnud soovitust pelmeenid enne ahju panemist läbi keeta. Tegin kunagi lapsepõlves ahjus pelmeene ja need tulid kivikõvad. <p>Aga ma muidugi ei lugenud ka Salme Masso retsepti ega pintseldanud pelmeene enne ega küpsemise ajal millegagi (:</p>