Keedetud pelmeenid

Pelmeenide keetmise on tegelikult imelihtne, aga paneme ikka meeldetuletuseks kirja :)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pelmeene

vett

soola

3 sl hapukoort

võid

Valmistamine

Aja vesi keema*, lisa (külmutatud) pelmeenid ja keeda, kuni pelmeenid pinnale tõusevad (5-8 minutit). Tõsta pelmeenid vahukulbiga veest välja ja serveeri kohe.

Peale tõsta hapukoort, sulatatud või pruunistatud võid, lisandiks hakitud maitseroheline või kurgi- või tomatisalat.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa keeduvette loorberileht ja paar pipratera - saad eriti maitseka roa.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Archie
postitatud 18.03.2008 15:52

Mulle jõukohane retsept :)))

Anne
postitatud 27.01.2010 13:27

Väga head saavad,kui lisad keeduveele lisaks ka pipart ja loorberilehte.

Ants-on
postitatud 15.11.2012 19:24

Vajalik retsept. Kellel peaks meeles seisma, kaua neid keeta vaja :)

kj
postitatud 21.06.2013 15:25

Mul jääb alati kiirnuudlitest seda maitseainet üle, seda ka sinna vette hea panna =)

Kaare
postitatud 07.01.2016 15:46

Vesi tuleb kindlasti korralikult maitsestada, siis on pelmeenid palju maitsvamad (sool, pipraterad, loorber). Puljongis keetmine on veel kõige etem!

Harlet
postitatud 27.04.2021 15:00

Ma keetsin neid 30 minutit ja alles nüüd sain teada, et kui on pinnal, siis on valmis! :D Väga maitsev tuleb kinlasti!