Marineeritud Narva silmud sibula glasuuris, sinepi ja mustaleivaga

Sellist suupistet pakkus restoran Gloria peakokk Vladimir Upeniek 2014. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 purk marineeritud silmusid

1 must leib

Sibulaglasuur:

1 hakitud sibul

100 g vett

50 g sojakastet

50 g peedimahla

15 g mett

5 g päevalilleõli

5 g suhkrut

0,5 g agar-agarit

Valmistamine

Võta silmud ettevaatlikult purgist välja, kuivata paberrätikuga ja lase külmas taheneda. 

Lõika must leib viiludeks, kuivata viilud ahus krõbedaks ja seejärel jahvata mikseris peeneks.

Sega potis hakitud sibul, sojakaste, vesi, päevalilleõli, mesi, suhkur, peedimahl ja agar-agar. Kuumuta keemiseni ja kurna läbi peene sõela. Lase jahtuda umbes 60 kraadini.

Võta silmu tükk kahvliga või tikuga ja kasta korraks sibula glasuuri ja raputa peale leivapuru. Pane peale natukene sinepit ja seejärel torka tikk sisse.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Otse Omadele lehelt

LISA KOMMENTAAR