500 g kana rinna- või kintsufileed
0,5-1 tl tšillihelbeid
2 hakitud küüslauku
Paneerimiseks:4 dl maisitärklist
soola ja musta pipart
Praadimiseks:5 dl maapähkliõli praadimiseks
Marinaad:1 sl heledat sojakastet (või 1 tl tumedat ja 2 tl heledat)
1 suure muna valge
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
Kaste:5 sl kanapuljongit (0,75 dl)
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl heledat sojakastet
1 sl riisiäädikat
1-2 tl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)
1 tl tšillipastat soovi korral
1-2 tl seesamiõli
1 sl suhkrut
1 tl maisitärklist
Garneering:1 tl (valgeid) seesamiseemneid
hakitud talisibulat või rohelist sibulat
Lõika kanakintsufileed u 2,5 cm tükkideks.
Sega marinaadiained omavahel. Lisa kanatükid ja lase 10-15 minutit maitsestuda.
Sega kastmeained omavahel ning jätka segamist, kuni suhkur on lahustunud.
Sega kausis maisitärklis ja umbes 0,5 tl soola ja 0,5 tl musta pipart. Kasta kanatükid maisitärklise sisse, liigne paneering raputa maha.
Kuumuta vokkpannil u 5 dl maapähkliõli (temperatuur võiks olla 180°C). Prae maitsestatud ja paneeritud kanatükid ümberringi kenasti kuldpruuniks, küpseks ja krõbedaks, aga tee seda jaokaupa, et õli temperatuur liialt ei langeks. Tõsta küpsed kanatükid köögipaberile tahenema, kuniks Sa ülejäänud kanatükke praed.
Kui kõik kanatükid on praetud, siis kalla õli pannilt minema. Pühi vokkpann köögipaberiga puhtaks. Kuumuta pannil 1-2 sl õli, lisa hakitud küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta mõned sekundid. Lisa kastmesegu ja kuumuta u 1-2 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Lisa praetud kanatükid uuesti pannile, kuumuta koos kastmega läbi. Tõsta roog vaagnale, puista peale seesamiseemned ja hakitud roheline või talisibul ja serveeri.
Väga mõnus kanaroog, laste lemmik. Olude sunnil kasutasin tomatipasta asemel ketšupit ja kaunistuseks musti seesamiseemneid :)
Miks tomatipasta?
Mm, sest kindral Tso kastmesse käib tomatipasta? Muidugi liigub ka versioone, kus seda pole (ülal mainituist nt Kenji Lopez-Alt ei pane), aga üldiselt ei ole ketšup või tomatipasta "USA hiina" roogades mingi ime.
Kindral Tso kana
Kindral Tso kana (ingl. k. General Tso's chicken) on kuulsaim Hunani roog Ameerika Ühendriikides. Nagu paljude "USA hiinakate" hittidega, Hunani provintsis Hiinas ei tea keegi sellest roast midagi. Tegemist on Taiwanist pärit ja USAs töötavate kokkade tõlgendusega mõnest Hunani roast, täpsemalt peetakse autoriks Peng Chang-kuei'd, kes suri 2016. a. detsembris.