Praetud meritint või kilu

Meritint passib hästi soolaseks suupisteks nii praetult, friteeritult kui kiirelt tulises ahjus küpsetatult. See on tõeline varakevadine hõrgutis. Kes raatsib sabad külge jätta, sellele on eriti mõnusalt krõbe elamus garanteeritud.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

värsket meritinti või kilu

rukkijahu või peenemat riivleiba

soola ja musta pipart

praadimiseks või frittimiseks õli

serveerimiseks sidrunit

Valmistamine

Roogi kalad ja eemalda soovi korral sabad. Kui kalu kohe ei kasuta, sega need vähese soolaga ja pane külma oma hetke ootama. Soola ja musta pipra võib segada nii jahusse kui puistata hiljem kuumadele kaladele.  Pane kalad jahu või riivleivaga kilekotti ning raputa nii kaua, kui kõik kalad on kaetud ja märgasid kohti pole näha. Jahu või riivleiba kulub olenevalt sellest, kui märjad ja suured kalad on erinevalt. Vajadusel saab seda kotti juurde lisada.

Prae kalad pannil või friti paarisentimeetrises õlikihis ja nõruta majapidamispaberil. Kalad võib laduda ka küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja piserdada õliga ning küpsetada tulises ahjus kuni kalad on jumekad ja kõhuservad lahti küpsenud. Vajadusel maitsesta, kui soola-pipart puudu on.

Serveeri sidrunisektoriga, mida igaüks saab oma portsjonile ise peale pigistada.

Loe veel:

Retsept ja foto: Merilin

LISA KOMMENTAAR

Taavi Valter
postitatud 24.03.2016 20:44

Niinii....kus see kuradima kalaputka nüüd oligi .... ......Meelde tuli. Tsau pakaa.

Merilin
postitatud 30.07.2016 21:29

Meie lemmik kohalikest pisikaladest :)