Hakklihavorm pohladega

Kena hakklihavormiroog sobib hästi peolauale.

Kogus
8 portsjonit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 1,5 tundi ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g väherasvast vasika- või veisehakkliha

1 dl 10% rõõska koort

2 muna

1 tl soola

0.5 tl sibulapulbrit

0.5 tl purustatud musta pipart

1 tl küüslaugupulbrit

100 g (külmutatud) pohli

2 sl kartulitärklist

Vormi vooderdamiseks:

200 g viilutatud suitsutatud peekonit

Valmistamine

Mikserda esimesed 7 ainet tainakonksudega ühtlaseks seguks. Lisa kartulijahuga segatud pohlad.

Kata kitsas, umbes liitrise mahutavusega kandiline või kumera põhjaga vorm tihedalt peekoniviiludega.

Jäta peekoniribad nii pikalt üle serva rippuma, et need kataksid hiljem patee pinna. Kalla segu vormi ja tõsta peekoniribad peale.

Kata vorm fooliumiga, aseta suuremasse vormi, kus on umbes 2/3 vormi kõrguselt keeva vett ja küpseta 150-kraadise ahju allosas umbes 1,5 tundi.

Võta vorm ja veevann välja, lülita ahi 225°C-le.

Ava ettevaatlikult üks fooliuminurk ja kalla välja kogu vormi kogunenud vedelik. Eemalda foolium täielikult ja kummuta patee kuumuskindlale vaagnale või fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus 5-7 minutit ehk kuni peekon saab pruuni jume.

Võta ahjust, paki uuesti fooliumissse ja lase täielikult jahtuda ning lõika siis viiludeks.

Pereköögi retsept. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.12.2010 11:47

Minu jaoks jäi natuke liiga küüslaugune, oleksin tahtnud mahedamat. Teistele maitses nii ka.