600 g väherasvast vasika- või veisehakkliha
1 dl 10% rõõska koort
2 muna
1 tl soola
0.5 tl sibulapulbrit
0.5 tl purustatud musta pipart
1 tl küüslaugupulbrit
100 g (külmutatud) pohli
2 sl kartulitärklist
Vormi vooderdamiseks:200 g viilutatud suitsutatud peekonit
Mikserda esimesed 7 ainet tainakonksudega ühtlaseks seguks. Lisa kartulijahuga segatud pohlad.
Kata kitsas, umbes liitrise mahutavusega kandiline või kumera põhjaga vorm tihedalt peekoniviiludega.
Jäta peekoniribad nii pikalt üle serva rippuma, et need kataksid hiljem patee pinna. Kalla segu vormi ja tõsta peekoniribad peale.
Kata vorm fooliumiga, aseta suuremasse vormi, kus on umbes 2/3 vormi kõrguselt keeva vett ja küpseta 150-kraadise ahju allosas umbes 1,5 tundi.
Võta vorm ja veevann välja, lülita ahi 225°C-le.
Ava ettevaatlikult üks fooliuminurk ja kalla välja kogu vormi kogunenud vedelik. Eemalda foolium täielikult ja kummuta patee kuumuskindlale vaagnale või fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus 5-7 minutit ehk kuni peekon saab pruuni jume.
Võta ahjust, paki uuesti fooliumissse ja lase täielikult jahtuda ning lõika siis viiludeks.
Pereköögi retsept. Pildi tegi ZOOZI.
Minu jaoks jäi natuke liiga küüslaugune, oleksin tahtnud mahedamat. Teistele maitses nii ka.
Hakklihavorm pohladega
Kena hakklihavormiroog sobib hästi peolauale.