Sibulapaadid kalamarjaga

Hakitud toores sibul on klassikaline kalamarja kaaslane - siin on need kaks ühendatud lihtsas ja efektses suupistes. Fotol on kasutatud lõhemarja.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g siia-, vikerforelli- või lõhemarja

2-3 mahedamaitselist punast sibulat

100 g paksemat hapukoort (nt Saare smetana)

tilli

musta pipart

Serveerimiseks:

õhukeselt viilutatud rukkileiba

Valmistamine

Koori punased sibulad ja lõika pikuti neljaks lohuks (väiksemad lõika kolmeks). Eralda sibulakihid. Pane iga sööja jaoks 2-3 suuremat ja ilusamat sibulapaati kõrvale, haki ülejäänud sibul peeneks. 

Tõsta igale sibulapaadile lusikatäis hapukoort, siis hakitud sibulat ja kalamarja. Kaunista tilli ja musta pipraga.

Soovi korral paku kõrvale paku rukkileiba või aseta sibulapaadid võitatud leivaviilule.

Retsept mugandatud soomlaste K-Market veebilehelt (Mätiä sipulin sylissä). Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Thredahlia
postitatud 13.08.2008 12:21

Hästi mõnus suupiste, aga kõik oleneb sibulast. Natuke kibedam eksemplar rikub asja ära.

profa
postitatud 09.05.2009 00:29

Visuaalselt ilus, aga ka kõige mahedam sibul sellises koguses tapab kalamarja maitse nii, et suutäis tundub nagu sibul soolaka ja maitsva hapukoorega, mis pole muidugi kah halb. Olen neid teinud, aga pool kasutatavast kalamarjast olen alati jätnud röstsaial söömiseks.

MammaBasil
postitatud 18.01.2010 13:48

Tehtud! Mega head olid!

Vilve Neiland
postitatud 12.11.2018 07:50

Hmmm, täitsa põnev!