Kadaka-kastanitäidis kalkunipraele

Kogus
kahekümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 suur hakitud sibul

10 kadakamarja

1 kg hakitud sealiha (või kvalitseetset 'sausagemeat')

200 g jämedalt hakitud kooritud keedetud kastaneid (vaakumpakendist)

2 muna

4 sl hakitud värsket salveid

100 g tahket saiapuru

soola ja musta pipart

0.25 tl jahvatatud vürtspipart

Valmistamine

Sulata keskmise suurusega potis tasasel tulel või, lisa hakitud sibul ja kadakamarjad. Kuumuta 5 minutit ning lase jahtuda (ära pruunista sibulaid!). Eemalda kadakamarjad ning viska minema.
Sega suures kausis praetud sibulad ülejäänud ainetega. Maitsesta soola, pipra ja vürtsiga. (Täidisesegu võid eelmisel päeval valmis teha ning siinkohal kaetult külmkappi panna).
Vormi segust märgade kätega 24 palli ja pane kalkuni kõrvale ahjupannile 35-40 minutiks 190-kraadisesse ahju küpsema (st kalkuniprae küpsemise lõppfaasis).

Retsept on briti ajakirjast Good Food (Christmas 2001, Raymond Blanc's Chestnut Stuffing)
LISA KOMMENTAAR