Röstitud seesamikartulid

Seesamiseemned teevad need ahjukartulid mõnusalt krõmpsuvaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kartulit

4 sl päevalilleõli või oliiviõli

2 sl seesamiseemneid

0.5 sl helbelist Maldoni meresoola

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika paksudeks viiludeks. (Soovi korral kata külma veega ja hoia järgmise päevani jahedas). Pane kartulid keevasse soolaga maitsestatud vette ning keeda 5 minutit. Nõruta.

Laota kartuliviilud ahjuvormi ja nirista õliga. Puista peale seesamiseemned ja rösti 20 minutit 200-kraadises ahjus. Keera kartulid ringi ja küpseta veel 30-40 minutit, kuni kartulid on kuldpruunid.

Vahetult enne serveerimist puista kartulitele helbelist Maldoni meresoola.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Vegetarian Christmas 2002, Roasted sesame-salted potatoes). Pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 16.12.2010 00:06

Väga maitsvad, seest pehmed ja mahlased kartulid.