300 g seemneteta viinamarju või suuri rosinaid
50 g kreeka pähkleid
2 suurt (Granny Smith) õuna
paar lusikatäit Hellmann's majoneesi
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:sellerilehti, viinamarju ja kreeka pähkleid
Puhasta sellerivarred ja lõika need diagonaalselt õhukesteks viiludeks. Poolita viinamarjad ja eemalda vajadusel seemned. Lõika õunad kuubikuteks. Pane paar kreeka pähklit kaunistuseks kõrvale, ülejäänud haki jämedalt.
Sega kõik ained kergelt salatikastmega läbi ja lase salatil vähemalt pool tundi jahedas maitsestuda. Kaunista enne serveerimist kreeka pähklitega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Viinamarjasordid: Merlot
15% veinist on tammevaadis küpsenud 6 kuud.
Välimus: sügav punane, purpurse tooniga
Aroom: täidlane ja rikkalik, tunda tumedaid puuvilju, kirsse ja vürtsikust.
Maitse: tasakaalustatud, ümarad pehmed tanniinid, küpseid puuvilju, pikk järelmaitse.
Serveerida: 16-18°C.
Tootja: Gabriel MeffreÜks igiammuseid lemmikuid. Väga mõnus on ka juustuga variant sellest klassikalisest salatist.
Minu leiutatud variandis on õun, seller, herned (soolveest), paprika ja majonees. Maitsev.
Mida võiks selleri asemel panna. Selle maitse hakkab lihtsalt väga vastu.
Waldorfi salat
Waldorfi salati retsept on pärit 1890-ndatest New Yorgis asuvast Waldorf-Astoria hotellist. Algversioon sisaldas vaid õunu, sellerit ja majoneesi, aga nüüdeks on kreeka pähklid retseptis kindla koha leidnud. Serveeritakse tavaliselt lehtsalatipadjal. Waldorfi salat sobib ulukiliha, lihatoitude, hakklihatoitude, linnuliharoogade lisandiks või omaette kergeks eineks.