Jõhvikakaste

Mõrkjavõitu kaste sobib tänupüha- ja jõulukalkuni ja singi juurde.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

350 g (kultuur)jõhvikaid

200 g suhkrut

250 ml vett või apelsinimahla

soovi korral kaneelikoort

Valmistamine

Sega potis vesi/mahl ja suhkur, soovi korral pista potti ka kaneelikoor. Kuumuta keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. 

Pane potti jõhvikad ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni suurem osa jõhvikatest on katki keenud. 

Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda. Kaste pakseneb jahtudes veidi.

Nipid ja soovitused:

  • Autentsuse huvides kasuta suuri kultuurjõhvikaid. 
  • Eestlaste maitse jaoks on see kaste üsna magus. Soovi korral võid julgelt suhkrukogust vähendada. 
LISA KOMMENTAAR

Ülle
postitatud 01.10.2015 21:39

Teen seda kastet juba mitmendat aastat ja ei tüdine!