Lisa magusale marjamahlale külmas vees leotatud ja kuumaveevannis sulatatud želatiin, sega hästi, kuumuta keemiseni ja maitsesta. Jahuta segu 30-50 kraadini ja kui tarretis hakkab venivaks muutuma, võid alustada toodete katmist.
Soovitav on seda teha jahedas ruumis, mis kiirendab tarretumist.
Tarretiste valmistamisel võib vee asemel kasutada kompotivedelikku, kui siis tuleb arvestada selle magusust. Sidrunhappe lisamisega peab ettevaatlik olema, sest liigne hape halvendab tarretise kvaliteeti - muudab selle rabedaks, keetmine koos happega aga muudab tarretise hägusaks ja vedelaks.
Retsept on päris Salme Masso (toim) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi LIILIA.
hea kindel retept, töötab alati.
Ha Ha
Mina teen nii, et lahustan tarretise vees, sulatan ja lisan valmis maitsestatud mahlasegule. Keema pole hiljem enam kunagi ajanud. Ei saa aru, miks peaks. Pärast tardumist on maitse natuke mahedam, seetõttu tuleks julgelt maitsestada. Mul on alati õnnestunud.
Proovisin retsepti see on väga hea!
se retsept on hea ja tuleb väga maitsev
See oli nii hea magus ja väga hea
Väga hea!
Lausa imeline tarretis
Tarretise põhiretsept
Lihtne dessert, mis meeldib paljudele. Seda tarretist võib kasutada ka erinevate tortide ja kookide kaunistamiseks.