Tarretise põhiretsept

Lihtne dessert, mis meeldib paljudele. Seda tarretist võib kasutada ka erinevate tortide ja kookide kaunistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl magusat marjamahla

1 sl ehk 15 g želatiini

3-4 sl vett

sidrunhapet

essentsi või konjakit

Valmistamine

Lisa magusale marjamahlale külmas vees leotatud ja kuumaveevannis sulatatud želatiin, sega hästi, kuumuta keemiseni ja maitsesta. Jahuta segu 30-50 kraadini ja kui tarretis hakkab venivaks muutuma, võid alustada toodete katmist.
Soovitav on seda teha jahedas ruumis, mis kiirendab tarretumist.

Tarretiste valmistamisel võib vee asemel kasutada kompotivedelikku, kui siis tuleb arvestada selle magusust. Sidrunhappe lisamisega peab ettevaatlik olema, sest liigne hape halvendab tarretise kvaliteeti - muudab selle rabedaks, keetmine koos happega aga muudab tarretise hägusaks ja vedelaks.

Retsept on päris Salme Masso (toim) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi LIILIA.
LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 05.01.2011 14:53

hea kindel retept, töötab alati.

Marc
postitatud 02.07.2018 13:23

Ha Ha

fiisi
postitatud 27.01.2011 23:41

Mina teen nii, et lahustan tarretise vees, sulatan ja lisan valmis maitsestatud mahlasegule. Keema pole hiljem enam kunagi ajanud. Ei saa aru, miks peaks. Pärast tardumist on maitse natuke mahedam, seetõttu tuleks julgelt maitsestada. Mul on alati õnnestunud.

Laura
postitatud 29.06.2018 16:46

Proovisin retsepti see on väga hea!

parim
postitatud 31.12.2014 12:31

se retsept on hea ja tuleb väga maitsev

Livia
postitatud 08.07.2018 13:49

See oli nii hea magus ja väga hea

Maalt ja hobusega
postitatud 04.02.2021 13:04

Väga hea!

mihkel
postitatud 05.12.2021 12:06

Lausa imeline tarretis