Seda pirukat tuntakse Rumeenias “kreeka piruka” nime all. Ruxandra ise kasvas üles Transilvaanias, aga ta ema ja isa olid pärit Rumeenia lõunaosast, kus Kreeka mõjud on üsna tugevad.
Klopi kausis juust, jogurt ja munad ühtlaseks, siis sega juurde sooda ja sool.
Laota u 25x35 cm vormi põhja kaks kihti filotainalehti - kui Sul on suured tainalehed, võid need lihtsalt pooleks murda. Määri filotainale õhuke kiht fetajuustutäidist, siis jälle 2 tainakihti jne. Kõige peale peab jääma tainakiht - ja kõiki tainalehti ei pruugi vaja minna.
Pintselda pealt sulavõi või õliga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni vormipirukas on pealt kenasti kuldpruun.
Lase veidi jahtuda, siis lõika pirukas terava noa abil ruutudeks.
Inglismaal elava rumeenlanna Ruxandra Trandafoiu retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
Filotaina ja fetaga vormipirukas
Seda pirukat tuntakse Rumeenias “kreeka piruka” nime all. Ruxandra ise kasvas üles Transilvaanias, aga ta ema ja isa olid pärit Rumeenia lõunaosast, kus Kreeka mõjud on üsna tugevad.