Magushapud kapsad

Mõnus magushapu lisand. Serveeri keedetud kartulitega või lisandina liharoogade juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket kapsast

100 g võid

2 dl vett

1 tl soola

2-3 sl suhkrut

soovi korral köömneid

1-2 tl 30% äädikat

Valmistamine

Eemalda kapsapealt inetud välimised lehed, siis lõika kapsas ribadeks.

Pane kapsas koos või ja vähese veega potti, maitsesta vähese soolaga ning hauta peaaegu pehmeks (olenevalt kapsast võtab see u 35-40 minutit).

Lisa maitse järgi soola, suhkrut, äädikat ja köömneid ning hauta valmimiseni.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid hapukamat kapsast, siis lisa rohkem äädikat (kuni 1 sl)
  • Kui loed väga kaloreid, siis võid lisada võid ka vähem (nt 50 g)
  • Köömnete lisamine on rangelt vabatahtlik!
  • Kui tahad pruunistatud magushapusid kapsaid, siis kuumuta esmalt potis või ja suhkur, kuni suhkur on veidi pruunistunud. Siis lisa kapsas ja hauta pehmeks, lõpus maitsesta soola ja äädikaga. 
  • Kui valmistad kapsa eelmisel päeval, siis tõsta peale tunniajalist hautamist külma. Enne serveerimist kuumuta läbi, sega juurde äädikas ja maitsesta soola-suhkruga parajaks.
  • Mõned inimesed lisavad sellele roale ka jahu. Jahu (u 2 sl nisujahu) sega hulka üsna lõpus ning seejärel kuumuta kapsas korralikult läbi.
LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 06.09.2009 21:59

Vaatasin külmikus oleva kapsaga juba mitu päeva tõtt, täna tegin selle retsepti järgi siin ära ja kui pole kaua aega magushaput kapsast saanud, siis maitseb küll ütlemata hää. ;) Panin törtsu tumedat siirupit ka sisse ja piirdusin vähesema äädikaga.

Küsija
postitatud 31.08.2011 02:01

Huvitav kas magushaput kapsast ka konserveerida annab?

lilleke
postitatud 01.11.2012 11:54

ülimaitsev :)

Teele
postitatud 18.09.2017 14:37

Tere.Kas seda kapsast purgis ka saaks säilitada ?

Pille
postitatud 01.11.2023 21:05

Pühadelaual ei pea alati praetud hapukapsas olema, võib ka värsket kapsast pakkuda :)