Eemalda kapsapealt inetud välimised lehed, siis lõika kapsas ribadeks.
Pane kapsas koos või ja vähese veega potti, maitsesta vähese soolaga ning hauta peaaegu pehmeks (olenevalt kapsast võtab see u 35-40 minutit).
Lisa maitse järgi soola, suhkrut, äädikat ja köömneid ning hauta valmimiseni.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid hapukamat kapsast, siis lisa rohkem äädikat (kuni 1 sl)
Kui loed väga kaloreid, siis võid lisada võid ka vähem (nt 50 g)
Köömnete lisamine on rangelt vabatahtlik!
Kui tahad pruunistatud magushapusid kapsaid, siis kuumuta esmalt potis või ja suhkur, kuni suhkur on veidi pruunistunud. Siis lisa kapsas ja hauta pehmeks, lõpus maitsesta soola ja äädikaga.
Kui valmistad kapsa eelmisel päeval, siis tõsta peale tunniajalist hautamist külma. Enne serveerimist kuumuta läbi, sega juurde äädikas ja maitsesta soola-suhkruga parajaks.
Mõned inimesed lisavad sellele roale ka jahu. Jahu (u 2 sl nisujahu) sega hulka üsna lõpus ning seejärel kuumuta kapsas korralikult läbi.
Vaatasin külmikus oleva kapsaga juba mitu päeva tõtt, täna tegin selle retsepti järgi siin ära ja kui pole kaua aega magushaput kapsast saanud, siis maitseb küll ütlemata hää. ;)
Panin törtsu tumedat siirupit ka sisse ja piirdusin vähesema äädikaga.
Magushapud kapsad
Mõnus magushapu lisand. Serveeri keedetud kartulitega või lisandina liharoogade juurde.