Amanda Hesseri maguskartulivorm

Amanda Hesser (s. 1971) on tuntud USA toidukirjutaja ja ettevõtja ning siin on tema kuulus maguskartulivorm.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt maguskartulit e. bataati

3 sl heledat Muscovado suhkrut

3 sl tumedat Muscovado suhkrut

2 muna

4 sl värskelt pressitud apelsinimahla

2 sl võid

1 tl vanilliekstrakti

0,5 tl meresoolahelbeid

Kate:

3 sl toasooja pehmet võid

4 sl heledat Muscovado suhkrut

4 sl tumedat Muscovado suhkrut

2 dl jämedalt hakitud pekanipähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Pese ja kuivata maguskartulid. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 20 minutit, kuni maguskartulid on täiesti pehmed. 

Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis lõika bataadd pooleks ning uurista pehme sisu kaussi. Sega juurde suhkur, kergelt lahti klopitud munad, apelsinimahl, sulatatud või, vanilliekstrakt ja sool. Sega läbi ning tõsta 20x20 cm ahjuvormi.

Katte jaoks sega väikeses kausis või, suhkur ja pekanipähklid. Laota segu ühtlase kihina maguskartulisegule. 

Pane 180-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit, kuni pähklid on kuldsed ja vormiroog mõnusalt puhevil. 

Serveeri nt tänupühadelaual.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Amanda Hesseri raamatust "The Essential New York Times Cookbook"

LISA KOMMENTAAR