Vietnami soja-laimi dipikaste 'Nuoc Tuong Pha'

Nuoc Tuong Pha dipikaste valmistamiseks võib kasutada erinevaid sojakastmeid, sh jaapanlaste Kikkomani, aga vietnamlased eelistavad heledamaid hiinapäraseid sojakastmeid (Kim Lan, Bo De, Pearl River Bridge jms).

Kogus
2.5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur küüslauguküüs

2 värsket 'Thai bird' tšillikauna

2.5 sl suhkrut

0.75 dl hiina sojakastet

2.5 sl värskelt pressitud laimi mahla (natuke viljaliha ka)

4 sl vett

Valmistamine

Pane küüslauk, tšillid ja suhkur uhmrisse ning peenesta pastaks. Pane väikesesse kaussi, lisa sojakaste, laimimahl ja vesi. Sega hoolega.

Säilib külmkapis kaanega purgis kuni 3 nädalat.

Loe veel:


Retsept on Mai Pham'i raamatust "Pleasures Of The Vietnamese Table". Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

KajaKad
postitatud 19.11.2018 12:51

Lõpphea ja lihtne kaste!