Kõrvitsapüreesupp

Kui valmistad supi tumekollase viljalihaga nn muskaatkõrvitsast, siis saad eriti kauni jumega supi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

400 g kõrvitsat (puhastatud kaal)

2 kartulit

1 porgand

1 hakitud sibul

6 dl kana- või aedviljapuljongit

0.5 sidrunit

3-4 sl kõrvitsaseemneõli

veidi riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

kõrvitsaseemneõli

röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa tükeldatud kõrvits, sibul, kartul ja porgand ja näpuotsatäis soola ning kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Lisa kuum puljong, kata pott kaanega ning hauta keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Püreesta supp sauseguriga. Maitsesta sidrunimahla, kõrvitsaseemneõli, muskaadi ja pipraga.

Serveerimiseks nirista peale veidi kõrvitsaseemneõli. Meie serveerisime kõrvitsapüreesuppi koos parmesanivahuga,  aga võid ka lihtsalt ahjus röstitud puhastatud kõrvitsaseemneid peale puistata.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 01.11.2009 21:56

Väga maisev aedviljapüreesupp. Maitsestasin muskaadi asemel ingveriga ja serveersin riivitud Le Gruyere juustuga. Soovitan.

Liisu
postitatud 06.04.2010 13:12

Väga maitsev tuli, mul polnud ei porgandit ega sibulat, panin aga küüslauku ja pärast riivisin peale ühte kõva kitsejuustu.

Koopatibi
postitatud 27.08.2010 10:19

Maitsev supp. Mul oli kõrvitsat natuke rohkem ja kartul oli hästi suur, aga ikkagi jäi supp liiga vesine. Oleks tahtnud paksemat. Järgmine kord panen alguses vähem puljongit, seda saab ju hiljem juurde lisada, kui supp liiga paksuks jääb.

Sidrunisorbett
postitatud 12.10.2010 15:55

tegin “vaese tudengi” varianti nami-nami kõrvitsapüreesupist. Tükeldatud kõrvitsa, kartuli, porgandi ja sibula praadisin läbi ning valasin üle keeva veega. Lasin tal pool tunnikest pliidil podiseda, püreestasin ning maitsestasin soola, sidrunipipra ja muskaadiga. Nagu mu lõunaeestlastest sõbrad ütleks, siis “umbehää sai”. Tõesti mõnusalt kreemine ja maitsev. Sobib hästi riivitud parmesaniga.

Kristel
postitatud 24.01.2011 21:07

Minul jäi see supp kuidagi vesine. Panin sinna paki toorjuustu sinna sisse ja sai parem.

Traanu
postitatud 08.09.2011 14:37

Super maitsev tuli!!! :-)

kes?
postitatud 23.11.2011 20:54

minu esimene kõrvitsasupp - sai päris hea! kartulit ei olnud kodus ja seega jäi välja. selle asemel läksid sisse veel ingver, tshilli ja küüslauk. puljongit lisasin 4dl ja sai selline mõnus püree supp. teen kindlasti veel :)

Hexy
postitatud 16.11.2013 23:54

Täitsa hea supp

Kethelin Preis
postitatud 23.09.2019 15:49

Kõrvitsa püreesupp ka väga maitsev ja üks minu lemmikuid. Mina panen lisaks sealtoodule veel ingverit kindlasti ka. Kartulit ja porgandit kuidas kunagi, kui ei ole, siis lihtsalt ei pane. Söön krõbedate peekonikuubikutega või royal blue sinihallitusjuustu kuubikutega :)