2 sl õli
400 g kõrvitsat (puhastatud kaal)
2 kartulit
1 porgand
1 hakitud sibul
6 dl kana- või aedviljapuljongit
0.5 sidrunit
3-4 sl kõrvitsaseemneõli
veidi riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:kõrvitsaseemneõli
röstitud kõrvitsaseemneid
Kuumuta potis õli, lisa tükeldatud kõrvits, sibul, kartul ja porgand ja näpuotsatäis soola ning kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Lisa kuum puljong, kata pott kaanega ning hauta keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Püreesta supp sauseguriga. Maitsesta sidrunimahla, kõrvitsaseemneõli, muskaadi ja pipraga.
Serveerimiseks nirista peale veidi kõrvitsaseemneõli. Meie serveerisime kõrvitsapüreesuppi koos parmesanivahuga, aga võid ka lihtsalt ahjus röstitud puhastatud kõrvitsaseemneid peale puistata.
Väga maisev aedviljapüreesupp. Maitsestasin muskaadi asemel ingveriga ja serveersin riivitud Le Gruyere juustuga. Soovitan.
Väga maitsev tuli, mul polnud ei porgandit ega sibulat, panin aga küüslauku ja pärast riivisin peale ühte kõva kitsejuustu.
Maitsev supp. Mul oli kõrvitsat natuke rohkem ja kartul oli hästi suur, aga ikkagi jäi supp liiga vesine. Oleks tahtnud paksemat. Järgmine kord panen alguses vähem puljongit, seda saab ju hiljem juurde lisada, kui supp liiga paksuks jääb.
tegin “vaese tudengi” varianti nami-nami kõrvitsapüreesupist. Tükeldatud kõrvitsa, kartuli, porgandi ja sibula praadisin läbi ning valasin üle keeva veega. Lasin tal pool tunnikest pliidil podiseda, püreestasin ning maitsestasin soola, sidrunipipra ja muskaadiga. Nagu mu lõunaeestlastest sõbrad ütleks, siis “umbehää sai”. Tõesti mõnusalt kreemine ja maitsev. Sobib hästi riivitud parmesaniga.
Minul jäi see supp kuidagi vesine. Panin sinna paki toorjuustu sinna sisse ja sai parem.
Super maitsev tuli!!! :-)
minu esimene kõrvitsasupp - sai päris hea! kartulit ei olnud kodus ja seega jäi välja. selle asemel läksid sisse veel ingver, tshilli ja küüslauk. puljongit lisasin 4dl ja sai selline mõnus püree supp. teen kindlasti veel :)
Täitsa hea supp
Kõrvitsa püreesupp ka väga maitsev ja üks minu lemmikuid. Mina panen lisaks sealtoodule veel ingverit kindlasti ka. Kartulit ja porgandit kuidas kunagi, kui ei ole, siis lihtsalt ei pane. Söön krõbedate peekonikuubikutega või royal blue sinihallitusjuustu kuubikutega :)
Kõrvitsapüreesupp
Kui valmistad supi tumekollase viljalihaga nn muskaatkõrvitsast, siis saad eriti kauni jumega supi.