Proovi valida salatikaste, mis sobib salatiga: terav sidrunimaitseline kaste kalale; ingveri, tšilli ja sidrunheinaga maitsestatud kaste idamaistele salatitele; vürtsköömne, koriandriseemnete ja safraniga maitsestatud salat araabiapärastele salatitele, jne.
Sega õli, äädikas ja sinep vispliga ühtlaseks emulsiooniks, maitsesta.
Klassikalist vinegretti võib maitsestada mitmel erineval moel:
Mee või suhkru lisamine teeb kastme mahedamaks ja magusamaks.
Soola ja musta pipra asemel võib kasutada nt sellerisoola, erivärvilisi piprateri.
Dijon sinepi asemel võib kasutada teralist sinepit, mis hoopis teise maitse annab.
Oliiviõli asemel võib kasutada kreeka- või sarapuupähkliõli (viimaseid võid soovi korral kasutada koos soja- või päevalilleõliga, siis saad mahedama kastme).
Võid lisada erinevaid ürte ja maitseaineid: basiilik, koriander, küüslauk, sidrunhein, tšillipipar.
Kui soovid kreemjamat kastet, lisa veidi crème fraîche'i, hapukoort, jogurit, pehmet toorjuustu või sinihallitusjuustu.
Klassikaline vinegrettkaste
Proovi valida salatikaste, mis sobib salatiga: terav sidrunimaitseline kaste kalale; ingveri, tšilli ja sidrunheinaga maitsestatud kaste idamaistele salatitele; vürtsköömne, koriandriseemnete ja safraniga maitsestatud salat araabiapärastele salatitele, jne.