Klassikaline vinegrettkaste

Proovi valida salatikaste, mis sobib salatiga: terav sidrunimaitseline kaste kalale; ingveri, tšilli ja sidrunheinaga maitsestatud kaste idamaistele salatitele; vürtsköömne, koriandriseemnete ja safraniga maitsestatud salat araabiapärastele salatitele, jne.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl veiniäädikat või palsamiäädikat või õunaäädikat või šerriäädikat

0,5-1 tl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega õli, äädikas ja sinep vispliga ühtlaseks emulsiooniks, maitsesta.

Klassikalist vinegretti võib maitsestada mitmel erineval moel:

  • Mee või suhkru lisamine teeb kastme mahedamaks ja magusamaks.
  • Soola ja musta pipra asemel võib kasutada nt sellerisoola, erivärvilisi piprateri.
  • Dijon sinepi asemel võib kasutada teralist sinepit, mis hoopis teise maitse annab.
  • Oliiviõli asemel võib kasutada kreeka- või sarapuupähkliõli (viimaseid võid soovi korral kasutada koos soja- või päevalilleõliga, siis saad mahedama kastme).
  • Võid lisada erinevaid ürte ja maitseaineid: basiilik, koriander, küüslauk, sidrunhein, tšillipipar.
  • Kui soovid kreemjamat kastet, lisa veidi crème fraîche'i, hapukoort, jogurit, pehmet toorjuustu või sinihallitusjuustu.
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.01.2017 17:26

Kasutaja Gea on saatnud sellise foto: