2 kera rooma salatit
4 viilu saia või valget leiba
200 g kanamaksa
Salatikaste:2 dl külmpressitud oliiviõli või rapsiõli
60 g riivitud parmesani
4 sl piima
2 hakitud anšoovisefileed
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:parmesani laastudena
Pese lehtsalat ja rebi tükkideks.
Lõika saiaviiludelt koorik ja seejärel lõika kuubikuteks. Prae saiakuubikud võis krõbedaks.
Veereta kanamaksa jahus, prae pannil võis. Maitsesta soola ja pipraga.
Klopi munakollased purustatud küüslauguga, lisa pidevalt kloppides peene nirena juurde õli. Lisa ülejäänud ained.
Kalla kaste salatilehtedele ja sega kergelt läbi. Aseta peale krutoonid ja praetud maks.
Kaunista parmesanilaastudega ja serveeri.
Retsept on soome veebilehelt Ruokala.tv (7.11.2002, Caesarsalaatti broilerinmaksalla), pildi tegi UDUVIHM.
sai just katsetatud, küll ilma kanamaksata. väga hea tuli, aga soola oleks võinud ära jätta - parmesan ja anšoovis (kokkuhoiu kaalutlustel kodumaine variant) on piisavalt soolased.
Kuigi lisasin juba originaalretseptist vähem oliiviõli (0,75 dl - kahe portsjoni kohta) jäi minu jaoks kastmes siiski oliiviõli maitse pisut liiga domineerivaks. Ehk on ka põhjuseks see, et ma ei kasutanud ette nähtud parmesani juustu vaid eesti oma üle kahe korra odavamat valio fortet. Igal juhul järgmine kord vähendaksin õli kogust kusagil 0,5 dl - nii ei saa salat ka sedavõrd rammus, kuigi külmpressitud oliiviõli sisaldab vaid häid rasvu, võiks tulemus olla pisut kergem. Muidu oli väga hea, mees kiitis (tema muidugi ei arva, et võiks kergem olla) ja lakkus isegi taldriku pärast kastmest puhtaks. Väga mõnus söömine oli - minu esimene katsetus ise Caesari salatit teha. Teine kord kindlasti jälle.
Kanamaksaga Caesari salat
Caesari salatist inspireeritud kanamaksasalat.