Türgi kalašašlõkk

Rohke sibulaga kalašašlõkk.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg mitut liiki kalafileed (sobivad ka ookeanikalad)

5-6 sibulat

Marinaad:

3 sl õli

1 sl valget veiniäädikat

1 hakitud sibul

1 pressitud küüslauguküüs

suhkrut

purustatud valget pipart või rohelist pipart või musta pipart

soola

Valmistamine

Lõika kalafilee väiksemateks kuupideks ja pane paariks tunniks marinaadi, hoia jahedas. Aeg-ajalt tuleks kalatükke marinaadis segada.

Torka marineeritud kalatükid vaheldumisi sibulaviiludega varrastele ja küpseta hõõguvate süte kohal umbes veerand tundi. Kui šašlõkk on kuldkollaseks küpsenud, siis serveeri kala šašlõkk keedetud sõmera riisi, sidruniviilude ja värske kurgi-tomatisalatiga.

Loe veel:

Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes "Postimees" (20.6.1998)

LISA KOMMENTAAR