Pommu-kukeseenevorm

Selles toitvas vormiroas on kukeseeni, baklažaani ehk pommut, tomateid ning mozzarella juustu.
 Melanzane alla Parmigiana seenehooaja versioon :)

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 pommut e. baklažaani

2 sl oliiviõli

2 sibulat

4 küüslauguküünt

250-300 g värskeid metsaseeni -

nt harilikke kukeseeni või kollakaid kukeseeni või lehter-kukeseeni

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 tl kuivatatud punet

soola ja musta pipart

250 g mozzarella juustu

Valmistamine

Pese pommud ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Puista viiludele soola ja pane sõelale nõrguma. Kuivata tekkinud "pisarad" köögipaberiga ja pruunista pannil mõlemalt poolt või pintselda vähese õliga ja grilli ahjus kuldseks.

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Viiluta küüslauguküüned.

Kuumuta pannil õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja kukeseened, kuumuta veidi. Lisa tomatid ja maitseained. Kuumuta kastet tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks.

Laota võitatud ahjuvormi pommuviilud, seene-tomatikaste ja juustuviilud - tee nii kaks kihti. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

NB! Kukeseente asemel võid kasutada ka muid seeni, samuti võid soovi korral lisada pannile koos seente ja sibulatega ka 200 g hakkliha.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku 2003 (Kanttarelli-munakoisovuoka). 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 19.08.2009 08:17

Tegin pool kogust ja kahetsesin pärast. Nii maitsev oli!

Kärt
postitatud 14.09.2009 20:34

Tõesti maitsev, ilmselt on järgmisel päeval veelgi parem.

Mirjam S @ FB
postitatud 21.07.2015 11:11

Just siis, kui arvad, et üht rooga pole võimalik enam paremaks tuunida (sest, noh, ta on niigi täiuslik), siis selgub, et on ikka küll :) Ma paraku olen soojadel suvepäevadel veidi liiga laisk, et sellist hakkimist, nõrutamist, praadimist, küpsetamist ette võtta, aga kui Nami-Nami oma kodukohviku avab, siis lendan kohe peale ja söön kolme eest, mhmh!

Kaia J @ FB
postitatud 21.07.2015 11:11

Proovin katsetada oma lõunamenüüs tundub väga hea

Kerli
postitatud 18.09.2015 06:21

selline mõnusalt vürtsikas roog

Kerli
postitatud 18.09.2015 09:07

kasutasin klaasist koos kaanega ahjuvormi

Tiina
postitatud 23.03.2023 09:55

Mul olid šampinjonid ja tavaline riivjuust, aga kokku oli väga maitsev.