Lehttainakorvikestele andis kõlava nime vol-au-vent väidetavalt prantsuse kokk Antonin Carême, kuigi petits gâteaux vole au vent korvikesi mainitakse juba ühes enne Carême sündi, 1739. a. ilmunud kokaraamatus (François Marin, "Les Dons de Comus").
Vols-au-vent on tuntud eelroog/suupiste Prantsusmaal, levinumaks täidiseks on kala või kana. Belgias on kana, seente ja lihapallikestega täidetud volovanid aga populaarseks pearoaks, lisanditeks kartulipuder või friikartulid.
Rulli lehttainas poole kuni ühe sentimeetri paksuseks. Lõika ümmarguse vormiga tainast rattad. Võta veidi väiksem tainavorm ja suru see kolmveerandi ulatuses tainarattast läbi.
Pintselda pealt munaga ja küpseta umbes 20 minutit 220-230-kraadises ahjus.
Eemalda terava noa abil keskmine osa (võid selle "kaaneks" alles hoida) ja pane volovanid soovi korral veel 5 minutiks ahju seestpoolt kuivama.
Kui soovid kõrgemaid volovane, siis lõika lehttainast kettad, pooltele ketastele lõika sisse auk. "Liimi" auguga lehttainaratas lahtiklopitud muna abil ümmargusele lehttainarattale.
Loomulikult võid teha ka kandilise vm kujuga volovane, sel juhul pead umbes 1 cm kauguselt servast terava noaga tainasse 3/4 ulatuses ümberringi läbilõiked tegema.
Volovanid ehk lehttainakorvikesed
Lehttainakorvikestele andis kõlava nime vol-au-vent väidetavalt prantsuse kokk Antonin Carême, kuigi petits gâteaux vole au vent korvikesi mainitakse juba ühes enne Carême sündi, 1739. a. ilmunud kokaraamatus (François Marin, "Les Dons de Comus").
Vols-au-vent on tuntud eelroog/suupiste Prantsusmaal, levinumaks täidiseks on kala või kana. Belgias on kana, seente ja lihapallikestega täidetud volovanid aga populaarseks pearoaks, lisanditeks kartulipuder või friikartulid.