2 hakitud sibulat
25 g võid
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 kg taist veisehakkliha
2 sl Madras karripastat
1 tl kuivatatud tüümiani või mõnda ürdisegu
4-5 vürtspipart
2 sl virsiku- või mangotšatnit
3 sl sultana rosinaid
0.5 dl riivsaia
soola ja musta pipart
Peale:2 muna
3 dl piima
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 C.
Prae hakitud sibul võis pehmeks (u 10 minutit), sega aeg-ajalt. Lisa küüslauk ja veisehakkliha, sega hoolega läbi. Prae, kuni hakkliha värvi muudab. Sega juurde karripasta, ürdid, vürtsid, tšatni, rosinad ja 2 loorberilehte. Maitseta 1 tl soola ja rohke musta pipraga. Kata pott kaanega, hauta 10 minutit.
Sega juurde riivsai, siis tõsta segu võitatud ahjuvormi (u 23x33 cm, 5-6 cm sügav). Silu pealt ühtlaseks. (Seda võib eelmisel päeval teha).
Katte jaoks klopi piim, munad ja maitseained omavahel, kalla hakklihasegule. Laota peale ülejäänud loorberilehed. Küpseta 35-40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja roog on pealt kenasti kuldne.
Mugandatud sellest BBC Good Foodi retseptist. Serveeri bobotie'd kollase riisiga.
Lõuna-Aafrika hakklihavorm Bobotie maitses mulle väga. Mees pidas natuke liiga soolaseks, muidu meeldis.
Lõuna-Aafrika hakklihavorm 'Bobotie'
Lõuna-Aafrika kuulus muna-koorekattega hakklihavorm. 1954. aastal kuulutati bobotie lausa Lõuna-Aafrika Vabariigi rahvusroaks :)