Lõuna-Aafrika hakklihavorm 'Bobotie'

Lõuna-Aafrika kuulus muna-koorekattega hakklihavorm. 1954. aastal kuulutati bobotie lausa Lõuna-Aafrika Vabariigi rahvusroaks :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 hakitud sibulat

25 g võid

2 peenelt hakitud küüslauguküünt

1 kg taist veisehakkliha

2 sl Madras karripastat

1 tl kuivatatud tüümiani või mõnda ürdisegu

3 nelgitera

4-5 vürtspipart

2 sl virsiku- või mangotšatnit

3 sl sultana rosinaid

2 loorberilehte

0.5 dl riivsaia

soola ja musta pipart

Peale:

2 muna

3 dl piima

soola ja musta pipart

4 loorberilehte

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Prae hakitud sibul võis pehmeks (u 10 minutit), sega aeg-ajalt. Lisa küüslauk ja veisehakkliha, sega hoolega läbi. Prae, kuni hakkliha värvi muudab. Sega juurde karripasta, ürdid, vürtsid, tšatni, rosinad ja 2 loorberilehte. Maitseta 1 tl soola ja rohke musta pipraga. Kata pott kaanega, hauta 10 minutit. 

Sega juurde riivsai, siis tõsta segu võitatud ahjuvormi (u 23x33 cm, 5-6 cm sügav). Silu pealt ühtlaseks. (Seda võib eelmisel päeval teha).

Katte jaoks klopi piim, munad ja maitseained omavahel, kalla hakklihasegule. Laota peale ülejäänud loorberilehed. Küpseta 35-40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja roog on pealt kenasti kuldne. 

Mugandatud sellest BBC Good Foodi retseptist. Serveeri bobotie'd kollase riisiga

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.11.2012 08:49

Lõuna-Aafrika hakklihavorm Bobotie maitses mulle väga. Mees pidas natuke liiga soolaseks, muidu meeldis.