Marineeritud männiriisikad

Olgu seeneaasta milline tahes, männiriisikaid ikka leidub. Neid on kõige parem marineerida - talvel hea prae kõrvale süüa.

Kogus
1.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg männiriisikaid

Marinaad:

1 l vett

2.5 sl soola

5 sl suhkrut

3 tera vürtspipart

1-2 loorberilehte

2 tera nelki

5 tera musta pipart

tükk kaneelikoort

2 sibulat

2 väikest porgandit

2 sl 30%list äädikat

Valmistamine

Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees, vahetades paar korda vett. Seejärel kupata seeni alates keemaminekust 10 minutit. Tõsta sõelale ja loputa külma veega.

Valmista marinaad: keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi (klõpsa fotol), lisa porgandirattad ja keeda peaaegu pehmeks. Lisa äädikas ja sibularattad, keeda poolpehmeks.

Nüüd pane potti ja kupatatud seened ning keeda neid marinaadis 5 minutit.

Tõsta seened koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.

  • Seenespets Margit Härma võtab selle marinaadikoguse peale 1,5 L kupatatud männiriisikaid. Marinaad on analogone, aga vürtsiteri 10, nelki 5, lisaks veel 1 sl koriandriseemneid ja 10 küüslauguküünt (need lähevad potti koos vürtsidega). 1 liitri vee kohta võtab ta 120 ml lahjat äädikat või valge veini äädikat. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Raili
postitatud 20.08.2009 22:50

Nelki ja kaneeli ei pannud. 2sl äädikast piisab. Selle soola kogusega tulid liiga soolased. Järgmine kord panen 2,5 sl soola, siis saab väga hea.

Karin
postitatud 16.09.2009 11:10

Tegin eile, kaneeli ei pannud. Täna maitsesin kogu kupatust jahtununa - pisut liiga soolane ja äädikane sai. Soovitan samuti soolaga ja pisut ka äädikaga tagasi hoida, siis peaks täitsa hea saama. Järgmisel korral jätan 1/3 äädika, soola ja suhkru kogusest panemata. Aga muidu on väga hea:-)

Hexy
postitatud 20.09.2010 13:50

Tegin täpselt selle retsepti järgi ja väga head seened jäid

zoozi
postitatud 13.10.2010 19:20

Panin soola 2,5sl ja ikka jäi minu jaoks soolane,muidu oli hea.

Sulev
postitatud 15.10.2016 05:15

Seene kaal sõltub palju sellest, kas tegemist on kuivade või juba kupatatud seentega. Sellest tulenevalt võib retseptijärgne seenekogus suuresti varieeruda. Küllap sellest ka soolsuseprobleemid. Mina seeni ei kaalu. Marinaadi teen nii vähe, kui võimalik, et kupatatud seened potis vaevu-vaevu kaetud saavad ja purkipanekul marinaadileent üle ei jää. Nii tehes tundub soolsus ja happesus paras olevat, võibolla eelistaks isegi natuke soolasemat.