Kõige parema pihlakamoosi saab kergelt külmavõetud pihlakatest. Aiapihlakamarjad on magusamad kui metsa omad. Retsept pärineb vanaema-aegsest kokaraamatust ja selle järgi valmistatud keedis sobib hästi liha kõrvale.
Pese marjad, pane kaussi ja vala kuum vesi peale. Lase seista, pane sõelale ja vala vesi ära. Tee seda kolm korda.
Keeda vett suhkruga 5 minutit, kuni saad läbipaistva siirupi. Vala marjad potti, keeda 15-20 minutit ja vala kuumalt purkidesse. Kaaneta.
Keedisele võid lisada ka õunu, mis mahendab pihlaka mõrkjat maitset. Sel juhul keeda õunad suhkruga pehmeks, lisa pihlakad ja keeda veel. Vesi lisa lõpupoole.
Reet Linna pihlakakeedis
Kõige parema pihlakamoosi saab kergelt külmavõetud pihlakatest. Aiapihlakamarjad on magusamad kui metsa omad. Retsept pärineb vanaema-aegsest kokaraamatust ja selle järgi valmistatud keedis sobib hästi liha kõrvale.